Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:14, 16. 11. 2016.

| Društvo

Ne zna se ko će čistiti seoske puteve od 1. januara

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Vozila JKP
Smotra zimske službe Foto: JV

Seoske puteve u okolini Niša će do kraja ove godine čistiti "MD gradnja" a ko će to činiti od 1. januara još se ne zna pa, kako kaže šef Zimske službe u Nišu Dragan Dimitrijević, to može predstavljati veliki problem i opasnost.

Dvogodišnji ugovor o održavanju seoskih puteva sa „MD gradnjom“, kako objašnjava Dimitrijević, ističe 31. decembra ove godine. U toku je, dodaje, javna nabavka kojom će biti odlučeno ko će naredne dve godine održavati seoske puteve.  Obezbeđeni kamioni i so za zimu Obezbeđeni kamioni i so za zimu Foto: JV

Sada je u toku postupak javne nabavke za izbor za sledeće 2 godine, ali postoji mogućnost da se neko žali ili da nešto ne funkcioniše kako treba i onda se pojavljuje veliki problem jer se može desiti da zbog te procedure neće imati ko da čisti seoske puteve. Moj apel je da se angažuje „Mediana“ ili da se nešto pravno reši, da Grad nađe neku alternativu – ističe Dimitrijević.

Preduzeće „MD gradnja“ ima, kako kaže Dimitrijević, više od 20 tona soli, dovoljnu količinu rizli i građevinsku mehanizaciju. Novina su 2 dizalice koje će biti dostupne za slučaj iskliznuća kamiona ili autobusa, dodaje, što je ranijih godina predstavljalo problem.


„Mediana“ bogatija za 2 nova vozila

JKP „Mediana", koja će čistiti puteve u gradu, kaže direktor Bratislav Vučković, ove godine je bogatija za dva nova mala vozila koja će biti angažovana u ulicama 3. i 4. stepena prioriteta, kroz koje zbog parkiranih automobila veliki kamioni ne mogu da prođu. Nova vozila čistiće zavučene ulice u gradu Nova vozila čistiće zavučene ulice u gradu Foto: JV

Još jedna novina ove godine biće svakako i preventivna aktivnost i nemojte se iznenaditi ako vidite da su ulice oprane pre početka snega tečnim rastvorom odnosno kalcijum hloridom. Očekujemo isporuku i tog materijala i mislim da će ova zima biti, bar kada je u pitanju „Mediana“, uspešno okončana – kaže Vučković.

On dodaje da su prioriteti „Mediane“ prilazi Niša, a to je 5 pravaca: ulaz u grad, Mramorsko brdo, Malčanska petlja, Niška banja, Mokranjčeva i prilaz 12. februar.

Mislim da nikada nismo ovako startovali, imamo 600 tona soli na zalihama, očekuje se doprema još nekih 250 tona i mislim da će to biti dovoljno za ovu sezonu. Trenutno ima 14, što vozila, što radnih mašina i sve će biti u funkciji. Međutim može u toku noći doći do kvara, ali sigurno će desetak vozila biti na ulici – objašnjava Vučković.  Obezbeđeno 14 vozila koja će čistiti sneg Obezbeđeno 14 vozila koja će čistiti sneg Foto: JV

Šef zimske službe i direktor JKP „Mediana“ očekuju da ova zimska sezona bude "bolje odrađena nego što je to bilo prethodnih godina". Cilj je, kažu, da se održi prohodnost i apeluju na građane da se ponašaju u skladu sa zimskim uslovima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • prof dr CVETKO prvi

    14:04 // 16. 11. 2016.

    Zna se ! GRADJANI !

  • Овца за шишање

    14:01 // 16. 11. 2016.

    Неће бити проблема, имамо ми ФЕКЕТИЋМЕНА!

  • Tradicija

    12:00 // 16. 11. 2016.

    Uvek pred sneg ovako pričaju, posle ide druga pesma

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: