Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:33, 9. 3. 2015.

| Društvo

Nebeska trka "Sokolov put" - izazov dug 22 kilometra

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
sokolovputtrkac.jpg
Zbog konfiguracije staze, "Sokolov put" je ušao u kategoriju "sky race" (foto: FB stranica Sokolov put)

Svi koji žele da 1. maja trče ili pešače “Sokolovim putem” od Niške Banje preko Mosora i Sokolovog kamena do Trema u dužini od 22 kilometra, mogu se prijaviti do 10. aprila i dobiti šansu da praznične dane provedu u aktivnom odmoru u okolini Niša.

Kako kažu u Turističkoj organizaciji Niš koja je jedan od organizatora, takmičari se za ovaj izazov u kategoriji “sky race” mogu prijaviti popunjavanjem elektronskog obrasca, i to u dve kategorije - trkači i planinari. Oni koji budu želeli da trkom osvoje ove vrhove, moraće da izdvoje 1.200 dinara, dok je cena planinarenja do Trema na 1.810 metara nadmorske visine 600 dinara.

sokolovputpesaci Izazov za avanturiste i zdrava aktivnost (foto: FB stranica Sokolov put)Ove godine, kako kažu, učesnici trke će imati prilike da 2. i 3. maja razgledaju okolinu Niša i “upoznaju se sa brojnim mogućnostima koje ona pruža iz oblasti ekstremnih sportova i aktivnog odmora”.

U ponudi će biti više programa koje će takmičari moći da izaberu slobodno penjanje u Jelašničkoj klisuri, obilazak Sićevačke klisure i Cerjanske pećine, tandem let paraglajderom, rafting Nišavom, tako da će ovaj događaj prevazići okvire trke i postati svojevrsna prezentacija i promocija mogućnosti koje okolina Niša nudi - kažu organizatori.

Na prošlogodišnjoj trci učestvovalo je 93 trkača i 114 planinara iz Srbije, Makedonije, Hrvatske, ali i Irana, Engleske i Amerike. Rekord je postavio Nenad Živković koji je pretrčao stazu za 2 sata i 46 minuta.

Kako kažu organizatori, konfiguracija staze “Sokolov put” sa dužinom od 22 kilometra i 2.200 metara nadmorske visine uspona ispunjava sve međunarodne standarde staza u kategoriji “sky race”. Uspeh u organizaciji prve “nebeske trke” na Suvoj planini doveo je do osnivanja organizacije “Skyrunning Serbia”.

Sve dodatne informacije zainteresovani mogu naći na sajtu organizacije "Skyrunning Serbia".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • bidza

    13:45 // 9. 3. 2015.

    Ovo je najveci sportski dogadjaj u Nisu .Takmicari su pravi heroji. Bravo za organizatore!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: