Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:15, 9. 4. 2014.

| Društvo

“Nebeska trka” do Trema

Autor:J. CanićIzvor:Južne vesti
trka nebeska
Foto: www.trailrunningspain.wordpress.com

Planinarska trka - Sky race “Sokolov put” održaće se u subotu, 10. maja, na Suvoj planini. Start staze je u Niškoj Banji, a cilj je vrh Trem.

Ovo je prva Sky race odnosno “nebeska trka” koja se održava u Srbiji. Prema propozicijama, ona spada u srednju kategoriju trka u planini, pošto staza nije kraća od 22 km niti duža od 50 km, a uspon je veći do 1.300 metara nadmorske visine.

- Zamislite distancu polumaratona a da treba da se popnete do Midžora sa nivoa mora. To je jedna od najtežih jednodnevnih ruta u našoj zemlji, sa najjačim usponom i sjajnim vidikovcima duž grebena Suve planine - kaže Marko Nikolić iz Udruženja Freestylera.

staza Profil trke "Sokolov put"

Start planinarske trke “Sokolov put” je u Niškoj Banji a staza ide preko Koritnika, Crnog kamena, Mosora i Sokolovog kamena na Trem. Dužina staze je 22 kilometra sa 2.169 metara nadmorske visine uspona. 

U slučaju lošeg vremena, trka se odlaže za 11. maj ili sledeći vikend.

Zainteresovani za učešće u “nebeskoj trci” mogu se prijaviti do 25. aprila, a informacije o prijavi mogu se dobiti putem mejla [email protected] ili na sajtu Udruženja Freestylera.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Objektivno

    12:02 // 9. 4. 2014.

    Prvo poadaci nisu tačni.Niška banja se nalazi na 250 m,a Trem na 1808 m nadmorske visine. Drugo nama kao bezposlenom narodu i nebeskom narodu trčanje po ovakvim nebeskim vukojebinama super odgovara

    • Dragan

      16:25 // 9. 4. 2014.

      Prvo ne znas kako se racuna i nisi ni pogledao sliku na kojoj imas profil terena. Ovde racuna zbirno penjanje koje iznosi preko 2000m jer postoje deonice koje su i nizbrdo.

    • milos

      17:05 // 9. 4. 2014.

      nemas ti pojma a ocigledno nisi ni citao ni pogledao sliku a posto si besposlen procitaj i nauci nesto

    • Objektivno

      17:34 // 9. 4. 2014.

      Nije mi namera da omalovazavam,ali ova disciplina nema nikakav znacaj za razvoj sport u gradu.Dosta je raznih safarija,sutingrelija,regata po suvom koritu Nisave..Jus samo da pare dobijes iz budzeta

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: