Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:37, 26. 7. 2013.

| Društvo

Nebojša Vasić ponovo direktor biblioteke

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
Biblioteka
Biblioteka "Stevan Sremac", arhivska fotografija

Aktuelni direktor Narodne biblioteke "Stevan Sremac" u Nišu Nebojša Vasić verovatno će ostati na toj poziciji i posle isteka prvog mandata jer će Upravni odbor te ustanove Ministarstvu poslati takav predlog.

Nakon sprovedenog konkursa, na današnjoj sednici Upravnog odbora, troje od ukupno 5 članova glasalo je za Vasića, ekonomistu po struci. Nebojša Vasić Nebojša Vasić; foto: medijana.rs

- Zadaci su nam da prebrodimo probleme ekonomske prirode koji se trenutno svuda susreću i naš prostorni problem za čije rešenje imamo projekat. Već smo pokrenuli dosta toga u delu automatizacije, rada sa korisnicima i još ćemo pospešiti bibliotekarsko-informacioni sistem - kaže Vasić.

Ostalo dvoje kandidata su viši* bibliotekari ove ustanove Saša Luković Vasiljević i Vladan Cvetičanin.

- Sva 3 kandidata su bila iz Narodne biblioteke. Pošto smo zaključili da su sve prijave bile blagovremene i potpune i pročitali biografije, u skladu sa Poslovnikom pristupili smo tajnom glasanju - kaže predsednica Upravnog odbora Vesna Crnogorac.

Dokumentacija će ministru kulture biti poslata do 30. jula. Međutim, dodaje Crnogorac, ovde se procedura ne završava. Ministar može da imenuje direktora samo ako se sa tim prethodno saglasi upravnik Narodne biblioteke Srbije.

- Ako upravnik ne da saglasnost, ministar ne može da imenuje direktora, ako dâ, onda može ali i ne mora da ga imenuje - objašnjava predsednica Odbora.

Ona očekuje da će odgovor iz Ministarstva stići do 25. avgusta kada Vasiću ističe mandat.

* Nenamernom greškom prvobitno je pisalo "bivši".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Maja

    19:04 // 30. 7. 2013.

    evo, taman se sada Dačić zahvalio URS ovim članovima UO Biblioteke(imaju dva člana)što su glasali za SPS/PUPS direktora po direktivi :)

  • 10:22 // 30. 7. 2013.

    Direktor biblioteke pored lobiranja za još jedan mandat, bi mogao da čita sajtove biblioteke i utiče na odgovorne o pismenosti sajtova./na pr. tekst prilikom gostovanja Zvonka Karanovića u biblioteci/

  • 10:16 // 30. 7. 2013.

    Nebojša Vasić je loš primer kako treba da radi direktor.On ceni samo sebe .Sebi daje stimulacije.Bibliotekarstvo ga ne zanima.Samo lična promocija pa zato stavlja pijara ispred bibliotečke delatnosti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: