Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:20, 15. 1. 2020.

| Društvo

Nedelja Svetom Savi u čast trideseti put u Vranju

Autor:Milica DejanovićIzvor:Južne vesti
sveti sava
Izložbe, predstave, priredbe, koncerti, predavanja, književne večeri Svetom Savi u čast; foto: wikimedia.org

Izložbe, predstave, predavanja, književne večeri, koncerti i dečije priredbe, deo su programa 30. jubilarne “Svetosavske nedelje”. Manifestacija će biti otvorena 21. januara u vranjskom Pozorištu, a završiće se na Savindan, 27. januara, uz rezanje kolača u hramu Svete Trojice i Svetosavskim balom na kome će pojedincima i kolektivima biti uručene nagrade “Sveti Sava”.

Izložba “Kulturno i duhovno blago manastira Prohor Pčinjski” posvećena 950-godišnjici od izgradnje manastira biće otvorena 21. januara, prvog dana “Svetosavske nedelje”.

Dan nakon otvaranja manifestacije, predavanje na temu Studenički tipik održaće od 13 sati u Pozorištu profesor srednjevekovne književnosti na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu Maja Anđelković. Istog dana od 18 sati glumački ansambl vranjskog teatra, odigraće predstavu Princ se neće vratiti, a od 19:30 književno veče na kome će predstaviti svoj roman Adresa održaće Dragan Velikić. U okviru programa za decu gostovaće dečiji pisci Gordana Vlajić, Violeta Jović, Žikica Dimitrijević i Stevan Milošević.

Koncert srpske etno pevačice Danice Krstić, Vranjanci će moći da čuju 23. januara od 20 sati u zgradi Pozorišta.

Putuje bez puta i put se za njim rađa naziv je predstave koju će odigrati deca Predškolske ustanove “Naše dete”, 24. januara od 12 sati, u Domu Vojske. Od 19 sati na programu je predstava OŠ “Predrag Devedžić” iz Vranjske Banje i polaznika Regionalnog centra za talente “Svetosavski put”. Veče će se završiti koncertom Muzičke škole Stevan Mokranjac iz Vranja.

Otvaranje izložbe likovnih radova učenika vranjskih škola, promocija lista Srećni dani i program “Učenici Svetom Savi u čast”, program je koji počinje u podne, petog dana manifestacije. Takođe, tada će biti uručene nagrade najboljim učesnicima na likovnom i literarnom konkursu povodom “Svetosavske nedelje”. Od 20 sati u Pozorištu će koncert održati operska pevačica Jadranka Jovanović.

Duhovna akademija Eparhije vranjske biće održana 26. januara od 19 sati u Pozorištu “Bora Stanković”, a poslednjeg dana nedelje Svetom Savi u čast proslave u školama počeće od 11 sati, rezaće se slavski kolač u Hramu Svete Trojice, a na Svetosavskom balu nagrade “Sveti Sava” dobiće najbolji pojedinci i kolektivi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: