Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:34, 20. 4. 2020.

| Društvo

Nedimović: Uskoro zatvaramo jednu privremenu bolnicu u Nišu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
Branislav Nedimović, foto Vanja Keser
Nedimović će dati sve od sebe da "Čair" bude zatvoren, foto: Vanja Keser

Situacija sa virusom korona u Nišu je bolja, a ove reči Gradskog kriznog štaba, potvrdio je i predsednik Kriznog štaba za jug Srbije Branislav Nedimović. On je najavio i zatvaranje jedne privremne bolnice narednih dana, a kako je rekao, potrudiće se da to bude “Čair”.

Niš je i u prethodna 24 sata zabeležio novoobolele od vrusa korona, a zaraženi su, kako je objavilo Ministarstvo za socijalna pitanja, evidentirani i u Domu za nezbrinutu decu “Duško Radović”.

Ipak, prognoze kriznih štabova su optimistične, a Nedimović je na televiziji Pink večeras rekao da se radi na zatvaranju neke od nekoliko privremenih bolnica u Nišu. Krizu je izazvalo oboljevanje najstarijih u Gerontološkom centru.

Nažalost, to je sve ubrzalo čitavu priču i dovelo do udarca na zdravstveni sistem grada Niša, ali posle 48 sati uspeli smo da stvari dovedemo koliko-toliko pod kontrolu i da danas imamo drugu stvar - maksimalna otpuštanja pacijenata na osnovu toga što su izlečeni i iz KC Niš i nekoliko privremenih bolnica i ja očekujem, ako budemo dobre sreće, da za dva tri dana zatvorimo jednu privremenu bolnicu - rekao je Nedimović.

Situacija se, kako kaže, smirila i u Blacu, gde je na kraju, posle nekoliko testova, zaključeno da je inficirano samo dvoje zaposlenih, dok je u domu u Kulini karantin u karantinu.

Tamo smo isto napravili karantin u karantinu, što konkretno znači da ona lica koja su potencijalno inficirana da se nalaze u posebnim delovima, a svi ostali se nalaze u drugim objektima, prati se epidemiološka situacija, stvar je potpuno umirena. Ne očekujem u ta dva mesta nikakvu eskalaciju - rekao je Nedimović.

Njegove informacije razlikuju se od onih koje je objavilo Ministarstvo za socijalna pitanja, te je, kako kaže, u Domu za stare u Aleksincu, nakon testiranja 190 ljudi, 0 pozitivnih iako je ova ustanova na listi gerontoloških centara sa zarazom.

Nedimović je rekao da je pod kontrolom i situacija u bolnici u Gornjoj Toponici gde je u izloaciji bilo oko 500 ljudi, a sedmoro je inficirano. Ta ustanova je, kako je rekao ministar, primer kako epidemiološki treba da postupa svaka zdravsvena institucija koja ima udar i ne može u prvom momentu da računa na podršku.

Podsetimo, Krizni štab za Nišavski i Toplički okrug formiran je nakon što je u niškom Gerontološkom centru otkriveno više od 150 slučajeva zaraze koronavirusom.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Iva

    13:19 // 21. 4. 2020.

    Čair nije ni trebalo pretvarati u bolnicu. To je politička odluka bez konsultacija sa lekarima iz Niša. A i taj krizni štab sa Nedimovićem je smešan. U celom štabu nema nijednog lekara kliničara a oni su nosioci posla. Smešno, bez obzira što o Nedimoviću imam pozitivno mišljenje jer građani Niša nisu stoka pa da predsednik kriznog štaba bude ministar zadužen za poljoprivredu.

  • Zabrinuti

    11:06 // 21. 4. 2020.

    Gospodine ministre zasto govorite neistinu sto se tice doma u Kulini.Kakav karantin u karantinu.Posetilinste Kulinu samo do ulazne kapije pa nalevo krug i magla.Radnici su svi zajedno nema karantina u karantinu i pozitivni i negativni.Zaduzili ste po dva para zastitnih odela po odenju pa radnici menjaju jedni sa drugima neznajuci ko je zdrav a ko ne.Normalno nema odgovornosti nikog.To je istina.

  • Sportske igre COVID 2020 Nis, Srbija

    10:32 // 21. 4. 2020.

    Hala Cair hitno mora de se osposobi za COVID sportske igre prezivelih. Medijska podrska RTV PINK i RTV HAPPY, zlatni sponzor Ministarstvo zdravlja, strucni odbor KRIZNI COVID stab, generalni pokrovitelj predsednik Aleksandar Vucic, obezbedjenje desetar Bulatovic i keramicar Gasic, prevoz putnika u niskom letu Babic i Zorana transport, prevodilacke usluge Ivica Dacic. Pocasni gost: Kim Jong-un.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: