Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:54, 26. 4. 2020.

| Društvo

Nedimović: Zatvara se i privremena bolnica u Domu učenika u Nišu

Autor:B. StamenkovićIzvor:Južne vesti
Branislav Nedimović, foto Vanja Keser
U Nišu, prema Nedimovićevim rečima, dobijene 2 bitke, foto: Vanja Keser

Nakon što je privremena bolnica u hali "Čair" zatvorena i stavljena u stanje mirovanja, isto će se, zbog smanjenja broja pacijenata obolelih od virusa korona, uraditi i sa improvizovanom bolnicom u Domu učenika u Nišu, kaže ministar poljoprivrede i predsednik Kriznog štaba za Nišavski i Toplički okrug Branislav Nedimović. Dodaje da je situacija u Nišu povoljnija i da su, iako situacija nije dovedena u red do kraja, dobijene 2 bitke.

U hali "Čair" ležali su oboleli od korone sa lakšom kliničkom slikom,a pre 3 dana je ova privremena bolnica, zbog smanjenja broja pacijenata, zatvorena. Nakon dezinfekcija, stavljena je u stanje mirovanja, a prema Nedimovićevim rečima, sutra će isto biti urađeno i sa privremenom bolnicom u Domu učenika.

Ista stvar će se desiti sutra, najverovatnije u toku popodnevnih časova, i sa privremenom bolnicom Dom učenika koja se nalazi u Nišu. Tamo, u zavisnosti od testiranja i od očekivanja, a skoro šezdesetak će biti testirano, imaćemo situaciju da ćemo moći ovu privremenu bolnicu da stavimo u fazu mirovanja, da je dezinfikujemo i da je privremimo za ne daj bože ako nam bude trebala u nekoj sledećoj fazi borbe - kaže Nedimović.

Nakon 15 dana situacija je bolja, tvrdi Nedimović, a sada u Kliničkom centru ima preko 300 slobodnih kreveta i više od 100 slobodnih respiratora.

Kada smo došli u Niš imali smo svega 70 slobodnih postelja u Kliničkom centru. Opterećenost je bila neverovatna zbog većeg broja pacijenata, odnosno većeg broja pacijenata koja su bila inficirana kovidom. Najveći udar je u stvari bilo kada je iz gerontoloških centara skoro 200 korisnika transportovano u Klinički centar. Situacija nije dovedena do kraja, ali dobili smo bar 2 bitke i ja mislim da ćemo rad sa kovidom na prostoru Nišavskog i Topličkog okruga završiti na kvalitetan način - kaže Nedimović.

Manje je i pacijenata u kovid ambulantama niškog Doma zdravlja, dodaje on, a u bolnicama ima dovoljno zaštitne opreme, lekova, osoblja i kapaciteta.

Prema poslednjim informacijama, u privremenim bolnicama u Nišu smešteno je 430 osoba.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ???

    06:03 // 27. 4. 2020.

    Kako li bi,da je ziv,o ovome izvestavao Zaharije Trnavcevic?

  • Mara

    05:35 // 27. 4. 2020.

    Ovome nema kraja

  • Dzamutka

    22:11 // 26. 4. 2020.

    I taj i takav Nedimovic je mnogo bolji,jasniji i izricitiji od ovih sto su vlast Nisa ! Bar je rasclanio da se u Nis,jer je najveci grad juga,dovoze zarazeni sa teritorije koja broji 2 miliona stanovnika !
    Bar nije nepismen, kao ovi nasi, kvazi krizni stab Nisa !

    • Nishlija

      10:01 // 27. 4. 2020.

      Jasno je stavio do znanja da podele sa 10 svaki smrtni slucaj i tako objave broj smrtnih slucajeva od virusa! Tako se "uspesno" izborio sa virusom za dva dana

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: