Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:00, 23. 8. 2014.

| Društvo

Nedostatak novca pretnja za prekid terapije

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Srce-za-Jovanu.jpg
Ciklus lečenja zbog novca ne sme da prestane

Posle primljenih 6 ampula koje treba da joj pomognu da se izbori protiv raka limfnih žlezda, medicinski rezultati pokazuju da je dvadesetpetogodišnjoj Jovani Živković bolje. Međutim, novac nestaje.

Jedna ampula košta oko 3.500 evra. Sedma, koju će u niškom Kliničkom centru početi da prima 9. septembra, već je nabavljena. Prema preporuci lekara, treba obezbediti još tri.

Jovanini roditelji, njihove kolege i prijatelji do sada su zajedničkim naporom uspevali da izađu na kraj sa velikim troškom. Sada je, i pored toga što Jovanina baka prodaje deo imanja, nabavka preostalih ampula neizvesna.

- Važno je da ostale ampule budu nabavljene na vreme. Prima ih na tačno 21 dan, tu ne sme da bude prekida da bi sve bilo kako treba. Išla je na skener i žlezda je sa 23 milimetra smanjena na desetak - kaže Jovanina majka Snežana.

Jovana, koju je bolest iscrpla toliko da je u jednom trenutku dovela do toga da sa 25 godina ima svega 35 kilograma, od početka nove terapije dobila je još dva. Oseća se bolje i zahvaljuje svima na pomoći i podršci. humanitarna akcija Bolest joj je dijagnostifikovana pre 3 godine

Predlog da lečenje nastavi monoklonskim antitelom, ampulama leka „brentuximab vedotim“ usledio je nakon što je ova devojka već primila 4 ciklusa hemoterapije, pretrpela 17 zračenja i transplantaciju matičnih ćelija. Prema lekarskoj proceni, tada je zbog iscrpljenosti njenog organizma bilo nužno prekinuti agresivne terapije. 

Borba da Jovana ozdravi u njenoj porodici traje od juna 2011. godine kada joj je dijagnostifikovan Hočkinsov limfom. Od tada je, uz stalno podsećanje da treba ići samo napred, najviše bodre mama, tata i brat.

Zaposleni u firmama gde rade Jovanini roditelji, u Železnicama Srbije i Vojnoj bolnici u Nišu, među prvima su donacijama i humanitarnim akcijama pokušali da tu borbu olakšaju.

Humanost su zatim pokazali i đaci gimnazije "Stevan Sremac", niški bendovi i mnogi pojedinci okupljeni na Fejsbuk stranici posvećenoj ovoj devojci. Na njoj možete pratiti najave humanitarnih dešavanja za prikupljanje pomoći za Jovanino lečenje. 

Svi koji žele da pomognu mogu da uplate novac na račun njenog oca Bratislava Živkovića: 105-0000403907291-22 (AIK banka).

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • boban m

    17:10 // 23. 8. 2014.

    Realnost nas svakodnevno opominje da je zivot najeftinija stvar, a samo se po tome razlikujemo od zivotinja!Ovo su vesti gde treba da se cuje reakcija normalnih ljudi.Ucinimo nesto!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: