Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

01:38, 25. 5. 2010.

| Društvo

Neispravnim autobusima krenuli na ekskurziju

Autor:S.S.Izvor:Južne vesti
foto: tecadunav, Panoramio

Niška policija isključila je iz saobraćaja dva od tri autobusa Nišekspresa koji su 150 dece drugog razreda Osnovne škole “Učitelj Tasa” trebalo da prevezu na rekreativnu nastavu u mesto Divljana kod Bele Palanke.

Vozila su vraćena u garažu zbog tehničke neispravnosti guma.

Roditelj Zoran Kosanović kaže da “ne može da shvati da je neko hteo da s faličnim gumama prevozi decu do Divljane koja je 55 kilometara udaljena od Niša”.

- Krivac mora da bude sankcionisan jer je neoprostivo da se deca puste na put sa neispravnim autobusima. Došli smo u 10 sati kada je karavan trebalo da krene, a sada je 11 sati i ništa se ne pomera. Ispravan autobus je krenuo, a mi čekamo da ova dva zamene - kaže ljutito Kosanović.

Miodrag Pejić, direktor OŠ”Učitelj Tasa” sleže ramenima i kaže da se sve dobro završilo.

- Protesnu notu mogu da uputim samo Dečijem centru Divljana koji je organizovao put i ceo aranžman. Ovakav problem odavno nismo imali, skoro sedam godina - objašnjava Pejić.

Dragana Nikolić iz “Niš ekspresa” kaže da roditelji ne moraju da brinu o ispravnosti autobusa jer ovo preduzeće posvećuje posebnu pažnju prilikom prevoza dece.

- Svakog ponedeljka pošaljemo pet autobusa za prevoz dece što smo i danas učinili. Sva ta vozila, pa i ova jutros stara su od jedne do šest godina. Gume na spornim autobusima su ukupno do sada prešle 35.000 kilometara, a standard je da te gume mogu da izdrže 150.000 kilometara tako da se ni u kom slučaju ne radi o “ćelavim” gumama. Nezvanično smo saznali da je bio problem to što su na nekim gumama nedostajali manji parčići i da su zbog toga isključeni iz saobraćaja, a to je moglo da se dogodi od garaže do mesta polaska. Jednostavno, takve stvari se događaju, ali sve činimo da ih otklonimo -ističe Nikolić.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Stankovic Petar

    10:55 // 28. 5. 2010.

    u nis ekspresu su svi autobusi cisti i uredni a i ja se ne secam da saam nekad imao neku nezgodu sve je bilo okej a i nis ekspres je najbolja firma i najbolji prevoznik u celoj evropi

  • Darko Pajic

    10:42 // 28. 5. 2010.

    Prodajte vise taj Nis(da ne kazem express) dosta je bilo vlasnistvo porodice Jovanovic, sve nabavke guma idu preko njegovog sina koji ima firmu za to u BG, a nije cak ni uvoznik vec samo preko papira! A o stanju u busevima da ne pricam, skoro su platili 5200 eura kazne u Nemackoj zbog neispravnosti!!!!!!!! UAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

  • Mile

    23:04 // 26. 5. 2010.

    Gagi je 100% u pravu. Medju autobusima koji su trebali da voze decu jesu bila dva autobusa stara godinu dana. Danas su cak ekskurzije vozila i dva midija stara od 3 do 6 meseci.
    @Tasha: Nije apsolutna laz, mozes i sama da proveris, gospodja je navela tacnu starost vozila.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: