Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:20, 26. 11. 2020.

| Društvo

Nekadašnji frontmen "Novembra" dobio ulicu u Nišu

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
ulica
Nekadašnji frontmen "Novembra" dobio ulicu na Paliluli; foto: Vanja Keser

U čast jednom od osnivača kultnog niškog pank-rok benda Goranu Kostiću, ulica u Opštini Palilula zvanično nosi njegovo ime. Na ovu ideju došao je bivši bubnjar Dragan Stojiljković, a ističe da mu je bila čast da svira sa čovekom koji je uspeo da promoviše svoju muziku, kulturu i svoj grad.

Pre dve godine Stojiljković i njegov kolega Milan Nikolić, predložili su gradskoj Komisiji za imenovanje i preimenovanje ulica da se jedna od njih zove po proslavljenom niškim ličnostima. ulica Kolega Stojiljkovi' kaže da mu je čast što je imaoprilike da svira sa čovekom koji je promovisao Grad; foto: Vanja Keser

Kolega i ja smo zapošljeni u gradskoj Opštini Palilula... ja mislim da je to stiglo svim gradskim opštinama u Nišu da damo naziv za 298 ulica i prilaza na teritoriji gradske Opštine Palilula. Imali smo tu kreativnu slobodu da predložimo nazive ulica tako da smo rešili da se odužimo svim tim ljudima, ne samo Kosti, nego i brojnim drugim umetnicima, muzičarima, slikarima, piscima koji nisu imali do sada ulicu – navodi Stojiljković.

Tako je nedavno u jednoj ulici na Paliluli osvanula tabla – Ulica Gorana Kostića Koste.

Bivši bubnjar ističe da je Niš ranije bio prepoznatljiv po Novembru, a da je tome najviše doprineo njegov frontmen. ulica Stojiljković navodi da je bend postao niški brend zahvaljujući Kostiću; foto: Vanja Keser

Taj bend i taj čovek je uspeo da uradi nešto... tako da eto, to je jedno poštovanje čoveku koji je uspeo da promoviše i svoju muziku i svoju kulturu i svoj grad – kaže Stojiljković.

Bez lažne skromnosti, smatra da je Novembar bio jedan od 10 najboljih rokenrol bendova tadašnje Jugoslavije, a to pripisuje upravo čoveku koji je i dobio ulicu i koji je doprineo i da ova grupa postane niški brend.

Podsetimo, Goran Kostić je preminuo pre tri godine. Pored gitare, pevao je i komponovao, a radio je i kao muzički saradnik na Radio Nišu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Vlada

    10:05 // 2. 3. 2021.

    Tuzno je sve to. Radikali menjaju imena ulica, da bi uzase zlocina narod dnevno imao pred ocima, gase rasvetu, pustaju sirene i simuliraju bombardovanje. Vojni avioni izvode letove iznad grada svaki cas, zveckaju oruzjem na paradama.
    Zastrasi, pa vladaj! To nije Nis koji ja zelim.

  • Čudesni dribling

    07:59 // 27. 11. 2020.

    Заслужено.

  • Mara

    05:16 // 27. 11. 2020.

    Svaka čast

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: