Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:02, 4. 3. 2024.

| Društvo

Nekadašnji restoran "Lipov lad" u Nišu postaje vrtić, raspisan tender za radove

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
lipov lad
Objekat je u gradskoj svojini; foto:printscreen/Google maps

Zgrada u niškom naselju Duvanište koja je dugo korišćena kao trgovina, a potom kao restoran "Lipov lad", biće pretvorena u vrtić koji će moći da primi do 115 mališana. Grad Niš je raspisao javnu nabavku kojom traži izvođača koji će osmisliti projekat prenamene objekta, ali i izvesti radove na rekonstrukciji.

Da će objekti Medikoterapije u Čairu i nekadašnjeg restorana biti adaptirani u vrtiće najavili su prošle godine iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj. U godini kada se održavaju lokalni izbori u Nišu rekonstrukcija "Lipovog lada" će i krenuti.

Tender za izradu tehničke dokumetacije (Idejnog Rešenja, Projekta za građevinsku dozvolu i Projekta za izvođenje) i izvođenje radova raspisan je pre nekoliko dana i otvoren je do 18. marta.

Kako stoji u dokumentaciji, objekat je u gradskoj svojini i površine je 516 kvadratnih metara. On će, kako je planirano, ili dobiti novi sprat ili biti dograđen u nivou prizemlja.

Pre početka projektovanja, potrebno je sprovesti sva potrebna ispitivanja konstrukcije, kako bi se planirala dogradnja nove etaže ili se dogradnja može isplanirati i u prizemnom delu objekta povećanjem gabarita postojećeg - stoji u dokumentaciji.

Ističe se da su instalacije u dobrom stanju, da je objekat priključen na toplovodnu mrežu, kao i da postoji ekonomski deo koji se može iskoristiti.

Postojeći objekat, ukoliko je moguće, iskoristiti u što većoj meri. Ekonomski deo restorana, uz određene korekcije, može da odgovori potrebama ekonomskog dela predškolske ustanove - piše u tenderskoj dokumentaciji.

Napominje se da je potrebno predvideti boravak pet mešovitih grupa, kao i da će u vrtiću biti smešteno okvirno 115 deteta.

Ukupan rok za izradu tehničke dokumentacije je 85 kalendarskih dana, a potom slede i radovi. Koliko će sve biti plaćeno, nema informacija, jer u tenderskoj dokumentaciji KLER nije ispunio deo o procenjenoj vrednosti radova.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    16:53 // 6. 3. 2024.

    Ih, samo da još nije u predizbornoj kampanji ....

    Sve vam je DŽABA. Možete da dobijete izbore jedino ako ih pokradete

  • Гага

    13:32 // 5. 3. 2024.

    ...име не треба да се мења...кад деца порасту...требаће им кафана...

  • Tajanstveni Alan

    18:58 // 4. 3. 2024.

    Kao i svih ,ovih 12 godina, aktivira se lazna predizborna prica o sve tri lokacije, za vrtice. To je za one s pilećim pamćenjem i aktiviste- botove. I, kad, po pravilu ,od toga ne bude nista, svi zajedno, sa svojim funkcionerima se prave ludi i vicu- Djilas je kriv i Kosovo je Srbija!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: