Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:44, 17. 4. 2019.

| Društvo

Nekadašnjim radnicima “Interleminda” i dalje nisu isplaćena dugovanja

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
radnici interlemind
Isplatu čekaju već 6 godina, foto: B. A.

Zaostale zarade radnici nekadašnjeg leskovačkog preduzeća “Interlemind” i dalje čekaju. U pitanju je oko 50 miliona dinara koje potražuje 120 bivših radnika, a isplate, i pored obećanja lokalnih vlasti, nema ni posle 6 godina. Od nadležnih nismo uspeli da dobijemo informacije zbog čega se novac ne isplaćuje, niti kada će to biti urađeno.

Iako su dobijali obećanja sa različitih strana da će zarađeni novac dobiti, Saša Milenković, predstavnik Samostalnog sindikata, kaže da ih “već 6 godina vrte u krug”. radnici interlemind Milenković tvrdi da para ima, foto: B. A.

Mi se i dalje pitamo gde je naš novac, jer mi smo ga zaradili. Stečajni upravnik ne odgovara na naše pozive i prozivke, a novca, znamo da ima. Kada će nas isplatiti? - pita se Milenković.

On tvrdi da je novac od prodaje dela firme rumunskom investitoru oročen i da kamata na godišnjem nivou iznosi 15 miliona dinara, što, kako kaže, znači da stečajni upravnik ima novca da deo po deo radnika isplaćuje, ali on to ne čini.

Radnici su se prošle nedelje okupili ispred Privrednog suda kako bi iskazali nezadovoljstvo ovakvim stanjem, a i dalje će, kako kažu, nastaviti da “traže pravdu” i obaveštavaju javnost i nadležne o njihovom stanju.

Odgovor nadležnih zbog čega se ne isplaćuju zaostale zarade radnicima, ali i kada novac mogu da očekuju, nismo dobili jer se niko nije odgovarao na telefonske pozive.

Podsetimo, ovo leskovačko preduzeće privatizovano je 2005. godine i radilo je do 2013. kada se tadašnji vlasnik Bugarin Valentin Zaharijev povukao iz firme i radnicima ostao dužan 16 zarada.

Stečaj je u firmi proglašen 2015. godine, a deo imovine prodat je rumunskoj kompaniji Terasteel 2017. godine za 4,3 miliona evra.

Iako su nekoliko puta protestovali kako bi ukazali na loše stanje u firmi, njihov status do danas nije rešen.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: