Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:50, 9. 7. 2019.

| Društvo

Neke kante za smeće vraćene na niške ulice, ostatak čeka odluku radne grupe

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
kante-vozdova3-foto-vk
Kante nestale, čeka se odluka radne grupe; foto: V. K.

Zbog reparacije, kako kažu u JKP Mediana, sa brojnih lokacija u Nišu od ranog proleća ove godine “nestaju” kante za smeće. Neke su već vraćene, a kako tvrde u ovom preduzeću, i ostale će biti vraćene i nove nabavljene, ali tek kada posebna radna grupa donese odluku.

Nišlije već mesecima lutaju trotoarima u bezuspešnoj potrazi za kantama za smeće. Papiriće i drugi otpad odlažu u džepove ili bacaju gde stignu, jer kanti nema.

Mnogi su se na to žalili i preko aplikacije “Prijavi problem”, a u JKP Mediana mesecima nisu odgovarali na pitanja o ovom problemu.

Tek nakon što su se novinari obratili načelnici Nišavskog okruga Dragani Sotirovski i požalili se na netransparentnost pomenutom javnom preduzeću odgovori su stigli, ali ne sa mejla Mediane, već iz Okruga.

Tu piše da su Okrugu odgovorili stigli iz javnog preduzeća u kojem kažu da se neke od repariranih korpi za smeće već vraćaju na niške ulice.

Deo njih je repariran i vraćen, ali je problem nastao tamo gde nesavesni građani odlažu komunalni i ambalažni otpad u male ulične kante (gde mu nije mesto) i tako ruže grad - kažu u Mediani.

Kanta Dušanova Građani i dalje ostavljaju smeće na mestima gde su bile kante; Foto: čitalacPojašnjavaju da u Nišu postoji oko 2.000 malih kanti za smeće čija lokacija nije uređena planom.

Zbog toga je Grad Niš formirao grupu koja će odrediti lokacije i izgled korpi koje će biti postavljene u centralnoj gradskoj zoni i bulevarima - piše u odgovoru Mediane.


Pre postavljanja kanti - prezentacija

Većnik Bratislav Vučković ranije novinarima Južnih vesti rekao da se trenutno izrađuje "katalog urbanog mobilijara", kojim će biti određeno i kako će da izgledaju kante.

Iako neizvesno kada će korpe ponovo visiti na stubovima i banderama, prema Vučkovićevim rečima, građani će pre njihovog postavljanja saznati kako će da izgledaju, jer se planira i javna prezentacija.

Katalogom će biti jasno definisan tip i izgled ne samo posuda za odlaganje sitnog otpada već i izgled parkovskih klupa, stubova za zaštitu zelenih površina, stubova javne rasvete, autobuskih stajališta itd...Očekujem da će katalog urbanog mobilijara biti vrlo brzo urađen kao i javna prezentacija - napisao je Vučković u SMS-u.

Inače, ni većnik nije bio dostupan za dodatna pitanja o procesu nabavke kanti, jer nije odgovarao na pozive novinarke, što je model koji već mesecima primenjuje direktor JKP Mediana Dragoslav Pavlović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ouzo

    17:22 // 10. 7. 2019.

    Ne kaze se kante,vec,po jeziku dosljaka-kamte !

  • Pentraksil

    15:30 // 10. 7. 2019.

    Em sto Medijana ovo radi bez ikakvog plana i programa, em sto nam narod nema osnovnu kulturu pa baca gde stigne. Pazi molim te, nema kanti pa zato bacaju. Nije nego nam je narod nevaspitan, moze da se odlozi otpad na drugaciji nacin, ima kanti malo dalje.....ali ne, nas narod je najpametniji, njih mrzi pa bacaju gde hoce. Ne zna se ko je gori.

  • Pera

    09:22 // 10. 7. 2019.

    Neke kante su ruglo ispred zgrada, smrad je veliki, curi voda iz njih. A nekim zgradama ne daju da kante izbace na ulicu već moraju da budu u đubrari, ako ih izbaciš komunalna odmah reaguje. A bubašvabe po zgradi nas pojedoše! Opština Medijana nije ravnopravna prema svim zgradama.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: