Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:45, 8. 5. 2015.

| Društvo

Neke niške javne česme počinju da rade 11. maja

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
cesma marger
"Margerska" jedna o česama koje će prve početi da rade ove godine

Ukoliko analize Instituta za javno zdravlje pokažu da je voda ispravna, od ponedeljka 11. maja biće pušteno u rad 8 javnih česama koje se nalaze na području Opštine Medijana, kažu u niškom Vodovodu.

Kada će početi da rade javne česme već je počelo da brine građane, posebno što je skoro dve nedelje u Nišu pravo letnje vreme, pa im je na vrelini potrebno da se negde osveže. cesma puz I sa "Puža" će poteći voda od ponedeljka

Zašto postoje česme u gradu ako ne rade kada nam je potrebno? Pa već neko vreme su temperature oko 30 stepeni - kaže jedan Nišlija koji se javio redakciji.

Iz JKP “Naissus” objašnjavaju da će voda poteći prvo sa česama u Medijani, jer im je ova Opština jedina zasada uputila zahtev.

Naše ekipe su već odradile pripremu i naštelovale česme, a očekujemo da će rezultati iz Instituta biti gotovi do ponedeljka i, ukoliko sve bude kako treba, odmah će krenuti sa radom - objašnjavaju u Vodovodu.

cesma pravni Česma kod "Pravnog" jedna od 18 javnih česama u Opštini Medijana Slavine će biti odvrnute na česmama na Trgu Stevana Sremca (kod Kalče), Sinđelićevom trgu (preko puta Suda) i Trgu 14. oktobra (Marger), u Parku svetog Save, česmi “Puž” u Čairu, česmi kod Zone 2, na keju kod hotela “My place” i na Trgu kralja Aleksandra.

U Vodovodu najavljuju da će uskoro početi da radi ostalih 10 česama koje se nalaze na teritoriji Medijane, kao i da su odlučili da puste vodu sa njih bez obzira na dug ove opštine.

Opština Medijana ima neko dugovanje, ali smo rešili da nam kao društveno odgovornom preduzeću na prvom mestu bude interes građana - kažu u “Naissusu”.

I ostale niške opštine imaju dugove, ali znatno manje od Medijane, što i ne čudi s obzirom na to da imaju jednu do dve česme na svojoj teritoriji. Kada će česme u tim opštinama početi da rade, zavisi od toga kada će njihovi predstavnici poslati zahtev Vodovodu i sklopiti sa ovim preduzećem ugovor o održavanju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • shaft

    08:57 // 9. 5. 2015.

    Boze,kakav uspeh najboljeg menadzera Srbije ,vodovoda i opstine Mediana.Da li ce biti svecanog pustanja?

  • Milos

    15:40 // 8. 5. 2015.

    kakve su vrucine krenule, krajnje je vreme da i cesme krenu sa radom!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: