Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:06, 28. 10. 2020.

| Društvo

Neke porodilje kažu da nema osnovne opreme u niškom Porodilištu, iz KC uveravaju da svega ima dovoljno

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
ginekologija
Kažu da im maska nije ni ponuđena, ali da nema ni spavaćica i posteljine; foto: Vanja Keser

Da su osim maske koja je obavezna, na porođaj morale da donesu i svoju spavaćicu i posteljinu, kao i hirurške rukavice, jer toga nema u niškom Porodilištu, pišu Južnim vestima trudnice koje su se nedavno porodile u Nišu. Ipak, iz Uprave Kliničkog centra odgovaraju da na Klinici za ginekologiju ima svega dovoljno i za porodilje, ali i za njihove bebe.

Za nešto više od 5 meseci epidemije korone u Nišu je rođeno više od 1.200 beba, a jedna od najvećih promena je da se žene sada porađaju sa maskom.

Sa njom moraju da uđu u Porodilište, ali pojedine porodilje koje su se javile Južnim vestima tvrde da ni druge osnovne opreme nema na Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Nišu.

Spavaćice nemaju, tolet papir nemaju, ništa nemaju, ništa ne postoji, kao da klinci uopšte nisu bitni ili te žene nisu bitne.

Da li biste napisali koji red o tome kako žene treba da donesu 2 para hirurških rukavica na porođaj, jer GAK nema? Takođe, nemaju spavaćice, nemaju posteljine, nego u toku korone donosiš sam. Kad sam bila sa prvim detetom bile su kakve-takve spavaćice i posteljine.

Prema preporukama epidemiologa, a zbog bezbednosti pacijenata i zaposlenih koji učestvuju u porođaju, svi su u obavezi da nose maske - pojašnjavaju iz Uprave Kliničkog centra.

Ipak, iako porodilje kažu da im masku niko nije ni ponudio na porođaju, u KC Niš tvrde da ih oni obezbeđuju i za zaposlene i za žene, a kažu i da ima i sve druge opreme na Klinici.

Nakon provere sa nadležnima u pomenutoj OJ i glavnom sestrom niškog Kliničkog centra, utvrđeno je da je Klinika za ginekologiju i akušertsvo, apsolutno opremljena, kako posteljinama i spavaćicama za pacijente, tako i benkicama, pelenama i ostalim neophodnim potrepštinama - tvrde u KC Niš.

Takođe odgovaraju da osim redovne nabavke pomenutih stvari, u niško Porodilište neretko pristižu i donacije, te tvrde da je od početka godine svega bilo dovoljno.

Objašnjavaju i proceduru prijema trudnica u doba korone - osim obaveznog testiranja, u zgradi Klinike je na početku epidemije odvojen izolacioni prostor u kome borave porodilje koje su pozitivne na virus pre porođaja i u kome borave nakon toga.

Bebe se takođe smeštaju u posebne sobe, dodaju, sve dok se ne utvrdi da li su pozitivne na kovid.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milena Stanković

    12:15 // 1. 11. 2020.

    Nemojte tako da pričate....
    Toalet papira nikada nije bilo, a o pelenama da ne diskutujemo. Kako sestra uđe u sobu, nema dobar dan nego daj tri pampers u prvoj smeni, isto tako u drugoj smeni.
    A pamučne pelene..... možda nekad koriste....
    Baš da mi ta glavna sestra objasni za te pelene....

  • Snezana Milenkovic

    02:32 // 31. 10. 2020.

    Nece se nikad ni promeniti ocigledno.... porodjaj pre 4 godine...osoblje uzasno, WC poplavljeno sva 4 dana sa 15 cm vode. Gazis krv i prljavstinu. Iza kreveta smece, krvave gaze itd. Sve pocepano i isflekano. Zene se vredjaju i ponizavaju od strane osoblja. Samo one koje su debelo platile dobijaju poseban tretman. Sramota za KCNIS!

    • HOROR

      04:51 // 31. 10. 2020.

      Slikajte, snimajte i objavljujte! Da vide svi!

  • Marijana Milijic

    21:32 // 29. 10. 2020.

    Samo mi nije jasno kako ih vise nije sramota. Porodila sam se pre dve godine, a porodiliste isto izgleda kada se moja majka poradjala pre 25 god, samo okreceno. O kupatilu i da ne pricam, celo porodiliste je jedna horor prica, bez srecnog kraja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: