Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:57, 8. 4. 2019.

| Društvo

Neke ulice i trotoari u Nišu i dalje puni kratera

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Udarne rupe
Rupe i dalje otežavaju kretanje u Nišu, iako su prioritetne krpljene; Foto: Prijavi problem/čitalac

Iako je počela sezona krpljenja udarnih rupa u Nišu, i dosad su popunjene one na glavnim saobraćajnicama, pukotine u asfaltu i dalje muče građane. Tako ih je pun prilaz Ulice Maksima Gorkog kod ulaza u Vojvode Tankosića, ima ih i u Dragiše Cvetkovića i okolnim ulicama, na Panteleju, u Kovanlučkoj i na putu za Donje Vlase, kao i u Sićevu.

Trotoar Obrenovićeva Problematični trotoari u Obrenovićevoj; Foto: Prijavi problem/čitalac Građani su početkom aprila i dalje preokupirani problemom koji im, kažu, otežava vožnju, ograničava kretanje pa čak i oštećuje automobile i ugrožava bezbednost.

Osim na kolovozima, žalili su se i na trotoare koji podsećaju na švajcarski sir.

Zbog toga ni pešačenje nije moguće bez dodatnog opreza, a kretanje kolicima je, kažu, priča za sebe.

Na potezu ulice Obrenovićeva od ugla ulice Učitelj Tasine ka Trgu 14. oktobar postoje zaista velika oštećenja kako na kolovozu tako i na trotoaru. To je veoma veliki problem za nesmetano i bezbedno kretanje pešaka, majki sa malom decom, starijih sugrađana, osoba sa invaliditetom - navdeno je u aplikaciji "Prijavi problem".

Preko aplikacije Južnih vesti, poslednje dve nedelje građani su ukazali i na rupe u Ulici Jeremije Živanović u Durlanu, gde iskopina u kolovozu nije popunjena kako valja posle radova javnog preduzeća.

Dođoh, iskopah, odoh... A okolne rupe popunih osim ove - napisano je u aplikaciji.

Maksima Gorkog Prilaz Maksima Gorkog prometan, a pun kratera, kažu građani; Foto: Prijavi problem/čitalac I u susednom naselju - Panteleju, stanovnici imaju sličan problem. Rupe na kolovozu u Kolubarskoj ulici, svedoče stanovnici, su iz godine u godinu sve veće i dublje. Asfalt je propao na pojedinim mestima i s druge strane Nišave, tačnije u blizine reke na prilazu Maksima Gorkog. Građani napominju da je ovaj deo ulice prometan, iako ne deluje tako.

Želim da vam napomenem da tu prolaze i kamioni i hitna pomoć i stanovnici iz velikog broja zgrada - napisali su građani.

Na Bulevaru Nemanjića kod broja 23, kažu, ostao je trag posle kopanja zbog sređivanja instalacija. Ulica Ljudevita Gaja, koja se nalazi iza zgrada u Zorana Đinđića u blizini Kliničkog centra, takođe je iskopana, a kako kažu građani, o ovome su obaveštavali nadležne od kojih nije bilo reakcije.

Na rupu u susednoj Ulici Dragiše Cvetkovića takođe je ukazano preko aplikacije "Prijavi problem", a građani su poslali fotografije nekoliko udarnih rupa i iskopina koje su ostale posle radova u obližnim ulicama - Majora Tepića i Pirotskoj. Kolubarska ulica U Kolubarskoj na Panteleju rupe rastu; Foto: Prijavi problem/čitalac

Inače, postoji vrtić u Pirotskoj pa je saobraćaj gust u tom delu - ističu građani.

Rupa, kako su naveli, i dalje ima u Kovanlučkoj i na putu za Donje Vlase, a kretanje otežava i udarna rupa koja se nalazi, prema pisanju stanovnika, ka ambulanti u Sićevu.

Kada će i da li doći red da se zakrpe ove rupe na kolovozima i trotoarima, novinarka je pitala Direkciju za izgradnju grada Niša. Međutim, iako im je mej upućen pre šest dana, odgovora još nema.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Tivat

    19:21 // 9. 4. 2019.

    Da Lambrozo promovise jos jednog pomocnika,za krpljenje rupa!
    Da ga zovu -rupar.

  • Zlobnik

    17:15 // 9. 4. 2019.

    " Ulice i trotoari su puni PRAZNIH kratera" !

  • Ivko

    00:57 // 9. 4. 2019.

    A i ovo što se radi,neće dugo trajati!
    Danas popunjavaju rupe u Panteleju po kiši.......

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: