Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:49, 9. 9. 2020.

| Društvo

"Neko pobrkao lončiće" - Gejo kaže da direktorka OŠ "Ćele Kula" nije smenjena, podnela je ostavku

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
cele kula
OŠ "Ćele Kula" ostala bez direktorke; foto: JV arhiva

Iako je ministar prosvete Mladen Šarčević rekao da je zbog nepoštovanja mera smenjen jedan direktor u Nišu, načelnik Školske uprave Dragan Gejo kaže da nije reč o smeni, već ostavci direktorke Osnovne škole "Ćele Kula", ali da to nema nikakve veze sa epidemijom.

Izjavu Šarčevića da su smenjena tri direktora škola u Srbiji, među kojima i u jednoj niškoj, a zbog nepoštovanja propisanih mera tokom epidemije, preneli su ovog vikenda brojni mediji. Ipak, Gejo kaže da je neko "pobrkao lončiće" i pogrešno dojavio, ali da je potpuno netačna informacija.

On je mislio da je Niš, ali to zaista nije Niš. Direktorka je dala ostavku i otišla na drugo radno mesto. Potpuno iznenađenje za sve, ona je odlična direktorka bila i ne radi se ni o toj ženi, ni o toj školi, a niko drugi do sada nije smenjen - kaže Gejo.

Dok se ne izabere novi direktor, "Ćele Kula" će imati vršioca dužnosti, navodi Gejo, i to će biti neko od zaposlenih.

Dodaje i da je u pojedinim niškim školama u toku reizbor direktora, ali da je to redovno i da nema veze sa (ne)poštovanjem mera tokom epidemije.

Inače, o tome da li je i ko smenjen od niških direktora škola, kao i da li je razlog nepoštovanje mera, novinari Južnih vesti poslali su pitanja i Ministarstvu prosvete, još pre četiri dana. Odgovor i dalje nije stigao.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ina Iva

    17:58 // 11. 9. 2020.

    Zašto onako divna žena da ode..

  • ludi buljo

    18:52 // 10. 9. 2020.

    Žena je prinuđena da sama da ostavku da ne bi bila maltretirana i oterana, pa onda ni posao ne može da nađe... Oslobađanjem njenog mesta, direktor će biti prof.fizičlog iz jedne srednje škole, a na njegovo mesto primaju 3 SNS kadra sa po 30-40% časova i rešili 4 problema odjednom...
    A ona žena nek' crkne...

  • Prekobrojan

    09:17 // 10. 9. 2020.

    Novinari pronadjite informaciju koliko je direktora napustilo funkciju u poslednjih nedelju dana. Ako je dvoje taj drugi je smenjen, ako je jedan onda je smenjena direktorka i to je to. Dokazite ko laze!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: