Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:04, 12. 2. 2021.

| Društvo

Nekoliko dana oba magneta u KC Niš bila u kvaru - jedan popravljen, pa preglede zakazuju i posle ponoći

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Pregled na magnetnoj rezonanci
Jedan magnet još ne radi, pa su termini zato i tokom noći; Foto: KC Niš

Zakazanu magnentnu rezonancu neki pacijenti imaju i posle ponoći u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu, a direktor Zoran Perišić objašnjava da je razlog to što par dana nijedan magnet nije radio zbog kvara. Nakon što je onaj u novoj zgradi popravljen, Perišić kaže da je naložio da on radi u tri smene, kako bi svi pacijenti završili neophodnu dijagnostiku na vreme.

Neke građane je zbunilo to što su dobili poziv da idu na snimanje magnetom u Kliničkom centru Niš i usred noći, a jedna od njih kaže i da joj je u istom danu jedno snimanje zakazano u 18 sati, a drugo u 00:30.

Kao razlog za te termine su joj objasnili da nijedan magnet u Nišu nije radio nekoliko dana, pa su mnogi zakazani pregledi pomereni.

magnetna rezonanca Magnet u novoj zgradi radi u tri smene; foto: S. M. Direktor Zoran Perišić potvrđuje te informacije pacijenata i objašnjava da je problem nastao tokom vikenda 30. januara, kada je nestajala struja u celom Kliničkom centru.

Naravno mi imamo UPS uređaje koji su se aktivirali, ali se to nekoliko puta desilo. Takođe su mi iz službe objasnili da je bilo značajnih fluktuacija napona. Zato kada su pokušali da dignu sistem nisu mogli da podignu magnete ni u starom ni u novom Kliničkom centru - pojašnjava Perišić.

Zbog kvarova koji su nastali zbog problema sa strujom nekoliko dana nije radio nijedan magnet, a Perišić kaže da još traje popravka onog u staroj zgradi.

Što se tiče magneta u novom KC, njemu su otišli neki ogromni bakarni osigurači kojih nije bilo u Srbiji i koji su nakon velikih pritisaka sa moje strane doneti i nađeni u roku od tri dana i u prošli petak, pre negde nedelju dana, taj magnet je proradio - navodi Perišić.

magnetna U staroj zgradi još traje popravka magneta; foto: Vanja Keser Dok magneti nisu radili pacijenti nisu mogli da dobiju neophodnu dijagnostiku.

Perišić kaže da je zato naložio da magnet u novoj zgradi radi neprekidno, kao dragstor u tri smene, kako bi svi pacijenti došli na red na zakazane dijagnostičke procedure. Tako objašnjava to što neki dobili termine za pregled i posle ponoći.

Imamo jedno 7 dana pacijenata koji su otkazani i sve smo njih odmah zakazali, jer ne možemo one koji tada nisu mogli na magnet da zakažemo tek za maj, to ne bi bilo fer - zaključuje Perišić.

I Perišić potvrđuje da su pacijenti o novim terminima obavešteni telefonom i da oni koji su propustili termin zbog kvara magneta neće čekati više meseci dijagnostiku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • BATA

    16:49 // 12. 2. 2021.

    Stari fazoni,los napon.Tuzite distribuciju.

  • Jelena Milenkovic

    15:40 // 12. 2. 2021.

    Eto i mene u posleponocnom terminu. Osim sto svaki dan vodim borbu za zivotom kao teski onkoloski pacijent,sa samo 40god. Primorana sam da se uskladjujem sa ovakvim ludostima zdravstvenog sistema.
    910 na 3030 Ko zeli neka pusti sms za moje lecenje. Zahhvalna Jelena Milenkovic Niš

  • interesantno je da se magneti u privatnim klinikama ne kvare

    13:23 // 12. 2. 2021.

    Da li je ikome ikada bio otkazan termin u privatnoj ordinaciji zbog kvara magnetne?
    U državama EU radnici javnog zdravstva nemaju zakonsku mogućnog rada u privatnom sektoru i svi se bore da privuku pacijente, a naši zakoni su naš najveći problem, jer je javno zdravstvo postalo prijemni šalter za privatne ordinacije.

    • Milena

      20:13 // 12. 2. 2021.

      I sa strujom i bez nje doci do snimanja je nemoguca misija. Odmah te uzurbano upute privatno na snimanje, jer prvi termin je za 2 meseca. Uigrani prevaranti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: