Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:51, 15. 6. 2017.

| Društvo

Nekoliko zadataka namučilo male maturante

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
I test iz matematike prošao regularno
I test iz matematike prošao regularno; foto: N. S.

Gotovo svi osmaci iz Nišavskog okruga izašli su danas da rade test iz matematike, a osim nekoliko teških zadataka koji su ih namučili, ni danas nije bilo nepravilnosti, kaže načelnik Školske uprave Dragan Gejo. Poslednji test znanja ih čeka sutra, a nakon toga će na osnovu broja poena pokušati da upišu željenu srednju školu.

Iako su deca juče imala veliku tremu, već danas su bili mnogo pribraniji, kaže Gejo. Njegov utisak je i da je ovogodišnji prijemni ispit za upis u srednje škole jedan od najboljih do sada.

Današnji dan je prošao još bolje nego juče. Izlaznost je gotovo 100 %, tačnije 0,2 % dece nije izašlo u Nišavskom okrugu. To je otprilike 7 deteta da nije izašlo na test, a čujem da je to zato što su otišli u inostranstvo. Inače sve je proteklo bez anomalija nekih - pojašnjava Gejo.

Preliminarni rezultati pokazuju da su na jučerašnjem testu iz srpskog deca u proseku imala oko 15 poena, kaže Gejo, a bolje su se pokazali mali maturanti iz “gradskih škola”.

S obzirom na to da je nekoliko zadataka iz matematike danas “namučilo” osmake, on očekuje da će deca imati manje poena nego na testu iz srpskog.

Danas je iz matematike bilo 2 do 3 teška zadatka. Oni svake godine daju jedan lakši test, jedan teži, a videćemo kakav će da bude sutra kombinovani - navodi načelnik.

Jedini problem u kompletnoj organizaciji, ističe Gejo, za koji će se potruditi da “ispeglaju” za buduće prijemne ispite, su pojedini "nevaspitani" supervizori i dežurni, ali je i pored toga, kaže, današnji dan protekao bez problema.

Podsetimo, u srednjim školama u Nišavskom okrugu ima mesta za 3.600 dece, a 3.500 osmaka polaže prijemni ispit, što znači da će svi moći da se upišu u neku od škola. Od toga kako se pokažu na ispitu zavisi da li će od septembra učiti ono što najviše vole.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: