Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:15, 21. 12. 2022.

Nema besplatnih udžbenika - niški učitelj sumnja na malverzacije

udžbenici Škole i dalje imaju otpor prema besplatnim udžbenicima Fondacije "Alek Kavčić"; foto: Fondacija "Alek Kavčić"

Odluka da će iz budžeta Grada Beograda i za 2023. godinu biti izdvojena sredstva za besplatne udžbenike za osnovce i srednjoškolce, kao i vaučeri u iznosu od 6.000 dinara, ponovo otvara pitanje zašto to još uvek nije moguće i na jugu Srbije. Učitelj iz Niša Dejan Petrović sumnja da postoje interni dogovori između distributera i direktora Osnovnih škola u Nišu, koje povezuju zajednički interesi.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Milutin M

    09:51 // 21. 12. 2022.

    Valjda ce jednom nislije shvatiti da su građani drugog reda i da su sami to izabrali. Kako se ponašamo i biramo, takva nam je i vlast i izgled i funkcionisanje grada. Pogledajte se u ogledalo, tu su svi odgovorni za propast grada

    • Soklen

      12:35 // 21. 12. 2022.

      Naravno da se tale i to uzimaju 30%
      Uzimajo po minimum 30000€ na godisnjem nivou

  • AV AV AV

    09:58 // 21. 12. 2022.

    Para ima, ali za NAŠU DECU!!!

  • Ivan

    10:39 // 21. 12. 2022.

    Bitan je doček na trgu!

  • coa

    11:20 // 21. 12. 2022.

    "Interni dogovori" u obrazovanju? Nemoguce!
    Znam za int.dogovore izmedju lekara i farmaceutskih kuca,tendera javnih preduzeca,policije i kriminalaca,sudija i advokata,direktora i spremacica...Ali, za obrazovanje dece, udzbenici, ekskurzije,...Opet, nemoguce!
    "Sve sto kazu, nije istina"!

  • dzabasve

    11:23 // 21. 12. 2022.

    Roditelji nisu zainteresovani za besplatne udžbenike, shvatite to jednom. Šta više, nisu zainteresovani ni za svoju decu. Jer da jesu sve bi bilo drugačije...od glasanja pa na dalje.

    • Nastavnica engleskog

      13:50 // 21. 12. 2022.

      Apsolutno ste u pravu, roditelji se vise "bave" politikom, Kosovom,Vucicem,zadrugom, drustvenim mrezama, a ponajmanje svojom decom. Polako ali sigurno nam deca stradaju i bivaju prepustena ulici. Pa nam posle svi drugi krivi.U mom razredu ja sam predlozila besplatne udzbenike iz Kavcic fondacije, roditelji se bune, hoce da plate jer te beaplatne knjige nisu dobre.

  • Lazar

    12:26 // 21. 12. 2022.

    Beograd je Srbija. Svi ostali su gradjani drugog reda, koji finansiraju taj isti Beograd. To je druga drzava, a svi mi ostali smo kolatrealna steta. To je Nacisticko razmisljanje o Beogradjanima, kao gradjanima plave krvi.Jug je dobar samo , kada su ratovi u pitanju, jer samo salji decu s Juga. Gde ste videli da je neki Beogradjanin poginuo na Kosovu.DOKLE VISE, SRAM VAS BILO!Ovo su reci 95% Juga.

    • Nisi u pravu

      18:02 // 21. 12. 2022.

      Beogradjana ima malo vrlo malo... Taj milion tamo su doseljeni u opancima u BG za vreme Tita sve su sada tamo njihova deca koja leti obavezno posete Babusnicu, Crnu Travu i to planinska sela. Iz svih sela Srbije. Bezali ljudi iz planine direkt u BG svi znate te slucajeve.

      Tako da to nisu beogradjani sto se vidi i po kulturi. Njima jos planina zavija u glavu i to se vidi svakog dana.

  • Milan

    12:29 // 21. 12. 2022.

    Posle ce neko reci da je potoji decentralizacija. Zanima me sta cemo raditi kada se svi nabijemo u Beograd, jer nam je to neizbezno. . .

  • Aca

    13:12 // 21. 12. 2022.

    Moj sin ide u drugi razred i niko od roditelja osim mene ne poteze ovo pitanje kao ni mnoga druga. U dvoristu OS Dositej Obradovic je skoro iscrtano nekoliko kolumbijskih zastava i prekrecene su tek kad sam napisao ovde komentar o tome. Natpis velikim belim slovima "STARO GROBLJE" preko celog zida koji je ofarban u crno i dalje stoji, na zgradi skole fale oluci...jednostavno ne postoji briga

  • roditelj

    13:50 // 21. 12. 2022.

    Nema šta da se sumnja, dilovi i potkupljivanja postoje. Mi smo nenormalna država u kojoj se brani i preti onima koji bi omogućili besplatne udžbenike.

  • Dekan

    16:56 // 21. 12. 2022.

    Ima besplatinih udžbenika za sve.
    Fondacija Alek Kavčić nudi besplatne online udžbenike ili štampane po ceni štampe što je skoro pa besplatno.

  • Torpedo

    17:35 // 21. 12. 2022.

    Postovani Dejane, ko god je imao decu u osnovnoj i srednjoj skoli i zeleo je da to vidi i shvati, zna da je to sprega prosvetno- knjizarske mafije! Kad jos dodju ekskurzije, dodaje se i turisticka mafija ! Svima dobro, deca traze a roditelji ispastaju ! Privilegije uziva menadzment skole i nastavnici profesori, clanovi sns i uvlakaci !

  • Miki Andric

    17:55 // 21. 12. 2022.

    I kod predhodnih gradonacelika je bilo raznoraznih marifetluka i malverzacija koje su svi to negirali i branili, ali ova dosljakinja u nas grad kolo vodi i sve zivoupropascava i kad se to iznosi ujavnosti ne nalazi za shodno ni da odgovori kao da je ona vlasni svega pa cak i grada, Sramota, ali to nju ne dotice.

    • gospoDZu dotica

      08:00 // 22. 12. 2022.

      Kako ne brine, pa, evo pregrađuje grad ogradom da ne skačemo pod automobile. Sekira se mukica za nas.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: