Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:13, 19. 3. 2021.

| Društvo

Nema dece zaražene koronom u dve najveće privatne predškolske ustanove u Nišu, tvrde vlasnici

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
mazavrtic-foto-mazavrtic
U vrtiće dolazi oko 60% upisane dece; foto: Mazza vrtić

U najvećim privatnim predškolskim ustanovama u Nišu, Meda i Mazza, trenutno nema dece zaražene koronom, ali ima mališana koji su izolaciji zbog članova porodice koji su pozitivni na virus, dok se u vrtićima poštuju se sve propisane mere, kažu vlasnice ovih ustanova. Kakva je situacija u ostalim niškim privatnim vrtićima pitali smo Upravu za društvene delatnosti, ali do objavljivanja teksta nismo dobili odgovor.

Broj zaraženih od kovida se povećava, škole prelaze na onlajn nastavu, a mnogi roditelji se pitaju da li je bezbedno voditi decu u vrtiće.

IMG-9e0b3f463481d65f1aa9b1dcb2f72454-V foto: PU "Meda"U Predškolskoj ustanova Meda otvoreno je svih 9 vrtića, kaže direktorka Marina Stanković i napominje da trenutno dolazi oko 60 odsto upisane dece.

Petoro dece iz tri vrtića nam je u izolaciji, ali nisu pozitivna deca već roditelji. U karantinu zbog članova porodice je i četiri vaspitača. Primenjujemo sve mere, deci se proverava temperatura i sve se dezinfikuje“, kaže Stankovićeva.

Objašnjava kako su protekle nedelje, kada je Republički krizni štab odlučivao o novim merama, videli koliko su roditelji u neizvesnosti i uplašeni činjenicom da mogu ostati bez mesta gde da ostave decu.

Vrtići moraju da rade, nadam se da neće biti zatvaranja, jer su roditelji bili baš zabrinuti. Dok nije zvanično objavljeno da vrtići nastavljaju rade, telefoni nisu prestajali da nam zvone. Naši roditelji su odgovorni i često samoinicijativno testiraju decu ako su bila u rizičnom kontaktu zbog njihove lične sigurnosti, ali i zbog zdravlja ostale dece i vaspitača“, ističe Stankovićeva.

IMG-09146542bae7fb95b11e485049cb8ae3-V Roditelji zabrinuti, ali u vrtićima kažu da poštuju sve mere; foto: Mazza vrtićI u Predškolskoj ustanovi Mazza rade svi objekti. Trenutno nemaju decu i vaspitače koji su zaraženi ili u izolaciji zbog ukućana.

Grupe su manje, dolazi nešto više od polovine upisanih. Preventivne mere koje primenjujemo su još strože od propisanih, jer ne želimo da rizikujemo. Tokom leta smo imali pozitivnu radnicu i odmah smo na dve nedelje zatvorili ceo objekat, a ne samo grupu koja je sa njom bila u kontaktu, kako propisi nalažu - objašnjava Vesna Gocić iz PU Mazza.

Podsetimo, početkom ove nedelje iz niškog Doma zdravlja rekli su da se povećava broj dece obolele od kovida, a da je većina njih sa lakšom kliničkom sliku. Prema podacima Predškolske ustanove "Pčelica" pre 3 dana je bilo 26 dece u izolaciji, dok iz Školske uprave nemaju podatke o broju zaraženih đaka, ali ističu da se poslednih dana povećava broj škola koji prijavljuju pozitivne đake i nastavnike.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nikola

    10:22 // 20. 3. 2021.

    Svaku info koju daju privatni vrtici treba po 3x proveriti.

  • Miki Krca

    23:51 // 19. 3. 2021.

    Radite jer je to interes privatnika, a ne zbog roditelja.Sve ako vam verujem da nema zarazenih.

  • Mara

    21:13 // 19. 3. 2021.

    Pametno

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: