Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:01, 14. 12. 2021.

| Društvo

Nema lažnih “Južnih vesti”, po nalogu suda sadržaj privremeno uklonjen

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
lazni-sajt-foto-printscreen
Lažni sajt uklonjen; foto: scrennshot

U procesu koji se po tužbi Južnih vesti vodi pred Privrednim sudom u Beogradu sudija je doneo rešenje o privremenom uklanjanju sadržaja sa portala koji nosi isto ime i ima skoro identičan dizajn i logo kao Južne vesti. Ovo je jedan od više sudskih postupaka koje su Južne vesti pokrenule protiv vlasnika i odgovornih lica, a vodi se zbog povrede žiga našeg medija.

Svega nekoliko meseci od pojavljivanja sajt lažnih vesti je, za sada, privremeno uklonjen.

To je naložio Privredni sud, a na zahtev advokata koji zastupaju Južne vestii, koje ukazuju da je lažni portal prekršio zakon kada je skoro preslikao identitet starijeg i dobro poznatog medija.

Mi smo uspeli da u tom delu dokažemo izvesnost postojanja povrede. Usvojena je privremena mera da se ukloni sadržaj sa sajta i po tome je postupljeno, a postupak se nastavlja dalje i na sledećim ročištima će se izvoditi dokazi za povredu žiga - kaže advokatica Južnih vesti Jelena Blagojević.

Lažni sajt se razlikovao samo u domenu, gde je umesto com imao info, a posebno se razlikovao po sadržaju.

Ovaj portal je korišćen uglavnom za hvalospeve lokalnoj vlasti i servisne informacije, a bilo je i više izmišljenih tekstova usmerenih ka glavnoj i odgovornoj urednici Južnih vesti Gordani Bjeletić.

Vlasnik domena je firma TV Super-Sat communication d.o.o. iz Beograda, koja je registrovana juna 2020, dok se sajt pojavio početkom 2021. Njen vlasnik i glavni i odgovorni urednik, prema javno dostupnim infomacijama, jeste Ivica Golubović.

Golubović iza sebe ima nekoliko firmi koje su zatvorene, u stečaju ili blokirane, a jedna od njih je ICI Finance Consulting. Osim toga, vodi i udruženje Rom press, a urednik je i TV Info 24.

Firme koje vodi povezuju isti broj telefona i zajedničke adrese sa drugim medijskim kompanijama. Istraživanje je pokazalo da je sve povezano sa medijskom mrežu iza koje stoji Zoran Majdak, koji se deklariše kao član SNS-a.

Pored tužbe za povredu žiga, protiv lažnih Južnih vesti je podneta i tužba za nelojalnu privrednu konkurenciju.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ko laze taj i krade, ako krade na malo ide u zatvor, ako krade na veliko taj uziva u parama

    13:50 // 14. 12. 2021.

    Njemu mediji ne trebaju. On vlast osvaja ucenama, pretnjama i podmicivanjem. Njega glasaju svi koji platu primaju iz drzavni budzet, glasaju ga oni koji su pomogli dos da dodje na vlast pa su zbog njihovih lopovskih privatizacija ostali bez posla i razocarani u sve sto ima prefiks "demokratska". Skoro sam citao istrazivanje, 47 posto ljudi nece da izadje na izbore. Kad bi oni izasli on bi pao

  • Slaviša

    13:43 // 14. 12. 2021.

    Šta sve neće pasti na pamet tim naprednjacima,kompletno ih smeniti više su se svima smučili. Teška sekta...

  • Drug stari

    11:32 // 14. 12. 2021.

    Podrska da se cuje glas Juga!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: