Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:07, 3. 10. 2012.

| Društvo

Nema mesta u niškim auto školama

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
r
foto:glassrbije.org

Zbog novog Pravilnika o obuci kandidata za vozače koji stupa na snagu 25. oktobra, u niškim auto školama više nema mesta za nove kandidate.

Kada je pre mesec dana najavljeno da novi Pravilnik konačno stupa na snagu 25. oktobra, došlo je do velike gužve u auto školama, pa je u Nišu trenutno gotovo nemoguće upisati se u neku od njih.

- Pokušala sam u skoro svim auto školama u gradu, ali nigde nisam mogla da se upišem. U panici sam jer mi je dozvola potrebna, a čula sam da će nova obuka duže trajati i biti dosta skuplja - kaže studentkinja Marija Nikolić.

Trenutno cena obuke u Nišu iznosi između 24.000 i 35.000. U auto školama kažu da se još uvek ne zna kolika će biti nova cena, ali najavljuju da će biti ista na teritoriji cele države.

Nova obuka uključivaće 40 teorijskih časova, a pre praktične obuke budući vozači će morati da polože teorijski ispit i ispit iz prve pomoć. Za sve ovo biće potrebno oko 6 meseci.

- Obuka će sigurno biti kvalitatnija, ali će i cena zasigurno biti dosta viša - kaže Miroslav Đorđević, rukovodilac auto škole "Niš-ekspres".

On potvrđuje da više nema mesta i da do stupanja novog Pravilnika na snagu neće upisivati nova polaznike. Đorđević pojašnjava da će svi koji do 25. oktobra ne odvoze svih 40 praktičnih časova morati ispočetka na kompletnu obuku, pa zbog toga auto škole nisu više u mogućnosti da primaju kandidate.

U auto školi "Corolla" takođe kažu da više nema mesta i pojašnjavaju da će svi oni koji do 25. oktobra polože testova, ali ne i praktični deo ispita morati na po tri dopunska časa iz teorije, prakse i prve pomoći, a ovi časovi dodatno će se naplaćivati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Petar Stojanovic

    13:13 // 4. 10. 2012.

    pa to navalili ovi sto se na vreme nisu upisivali i polagali ... pune auto skole staraca i zbog njih sad ovi mladji ne mogu ni da se upisu ... e zato bi ja sad upisivao samo one od 17 do 23 god. svi stariji neka cekaju po novom kad su vec cekali po 10 god .. to je idiotizam od ljudi !!

  • Nislija

    12:35 // 3. 10. 2012.

    kakva je ova drzava jbt,smrdljiva
    ovo nema nigde

  • zoka

    12:28 // 3. 10. 2012.

    Zar nije bilo da se do 25.oktobra upise voznja, a da se polozi do 25.januara, kakvi su sada ovo dodatni casovi posle 25.?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: