Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:25, 1. 2. 2011.

| Društvo

Nema nastave zbog grejanja

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
OŠ "Petar Tasić"

LESKOVAC – U leskovčakoj Osnovnoj školi „Petar Tasić“ danas i juče nije bilo nastave zbog kvara na daljinskom sistemu grejanja.

Direktor ove škole Goran Filipović najavljuje da će se od sutra nastava odvijati po ranije utvrđenom planu jer su otklonjeni svi tehnički nedostaci. Izgubljeni časovi, kaže Filipović, biće nadoknađeni neradim subotama, kada prođe zima.

OŠ ,,Petar Tasić’’ postaje čisto romska vaspitno-obrazovna ustanova o čemu govori i Ašim Saitović, član Gradskog veća zadužen za međunacionalne odnose.

- Ranije je prilikom upisa đaka u ovu školu čisto romskih odeljenja bilo šest, a ove će biti osam. Kada je primenjivan raniji način upisa, odnosno teritorijalni princip, u školi bilo je najviše 20 odsto romske dece, a 80 odsto dece srpske nacionalnosti. Sada je pravi šok za srpsku decu kada se susretnu u odeljenju gde je dvadesetoro romske dece koja govore romskim jezikom jer slabo poznaju srpski – kaže Saitović.

U leskovačkoj opštini živi oko 12.000 pripadnika romske nacionalnosti, a samo u naselju Podvorce, gde je sedište OŠ „Petar Tasić“, nastanjeno je oko 5.000 Roma. U samom Leskovcu romske porodice su skoncentrisane u tri naselja, ali ih ima i u nekoliko prigradskih mesta i više sela leskovačkog kraja.
 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: