Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:39, 8. 3. 2013.

| Društvo

"Nema opravdanja za podele" u JKP Medijana

Autor:P.B.Izvor:Južne vesti
nevena-petrusic-kurir.jpg
Nevena Petrušić, arhivska fotografija; foto: Kurir

Republički Poverenik za zaštitu ravnopravnosti ocenio je da "nema objektivnog i razumnog opravdanja" za dodelu različitih poklona ženama u niškom javnom preduzeću.

U svojoj reakciji nakon teksta Južnih vesti "Osmomartovska diskriminacija u JKP Medijana" iz kabineta Poverenika Nevene Petrušić saopšteno je da je "ovakvo pravljenje razlike među zaposlenim ženama nedozvoljeno".

- Naime, nema objektivnog i razumnog opravdanja da se jedna kategorija zaposlenih privileguje na osnovu obrazovanja i/ili pravnog statusa kod poslodavca u odnosu na druge, kada je u pitanju poklon koji se dodeljuje za 8. mart ili bilo koji drugi praznik - piše u saopštenju.

Iz kabineta Nevene Petrušić pojašnjeno je da za sada nije pokrenut postupak protiv odgovornih osoba u JKP Medijana, jer još nije stigla pritužba.

- Postupak pred Poverenikom za zaštitu ravnopravnosti pokreće se podnošenjem prituzbe, što znaci da nemamo mogućnost da po službenoj dužnosti postupamo. Ukoliko nam se neka od zaposlenih žena bude obratila pritužbom, sprovešćemo postupak, u skladu sa zakonom - navedeno je u odgovoru.

Podsetimo, reč je o skandalu u jednom od najvećih javnih preduzeća u Nišu, u kome je menadžment odlučio da povodom 8. marta direktorke i šeficame nagradi sa po 6.000 dinara, dok su "obične" radnice dobile duplo manje para.


Nema reakcije niškog Ombudsmana Marina Mitić Izborila se za svoja prava; Marina Mitić, Zaštitnik građana. Foto: sajt Grada Niša

Južne vesti pokušale su da dobiju i komentar Marine Mitić, gradskog Zaštitnika građana, ali do ovog momenta reakcije nije bilo.

U njenoj kancelariji novinarima je danas oko 10 sati rečeno da je Poverenica na sastanku "u gradskoj upravi" i da se neće vraćati do kraja radnog vremena.

Na konstataciju novinara da je tek prepodne i da je nemoguće da sastanak traje toliko dugo, a da je tema zbog koje zovemo aktuelna, usledio je i kratak odgovor.

- I Poverenici je danas 8. mart.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Anonimna

    20:05 // 11. 3. 2013.

    gospodjo Petrusic zar nije dovoljno javno direktorovo priznanje koliko godina unazad on vrsi diskriminaciju i podelu na skolovane i nepismene zene.Lako je njemu da radi to kada zna da niko nesme da podnese prijavu Javno zato sto ce popiti otkaz.Zato se on sepuri i deli K...nepismenim popisuljama.VI imate sve adute da podnesete prijavu.Proste zene kako ih direktor zove bile bi zadovoljne i sa jednom ruzom samo da nisu ovako ponizene.Ceo dan su na ulicu i po suncu i po snegu.Valjda postoji pravda za njih i za sve zene sa kojima se isto postupa.Molim vas ovo nije samo za prijavu ovo je za mnogo vise ali to neka odluce odgovorni ljudi.RADO BI SVE POTPISALE SAMO KAD BI ZNALE DA CE NIHOVA IMENA BITI ANONIMNA....VECINA OD NJIH HRANI OD SVOJE PLATE CELU PORODICU.

  • LIDIJA

    21:37 // 9. 3. 2013.

    gospodje iz medijane koje misle da vrede vise od ovih drugih koje su ucile skole ? treba da znaju da su clanarine jedno a pokloni drugo. Zene su zene pa 8 mart se ne slavi zbog zena koje su sedele u kancelariji vec zbog onih koje vuku i za njih,trebate da znate istoriju praznika .Vi nikad nebiste izasle iz svoje kancelarije da strajkujetejer vam je toplo, pijuckate kafu uz to nista i ne radite jer VAS JE TU DOVEO NEKO PREKO VEZE

  • Dragan Karic

    20:41 // 9. 3. 2013.

    Bananini isprimali u tu Medijanu s' k. i konopca!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prvo ih oterao a sad im daje subvencije.

Vojin Ivanović Čitalac

Tekst: Prihode "Konstantinu Velikom" donosiće kargo saobraćaj, Vučić najavio i logistički centar u Nišu

Pronađite nas na: