Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:39, 8. 3. 2013.

"Nema opravdanja za podele" u JKP Medijana

nevena-petrusic-kurir.jpg Nevena Petrušić, arhivska fotografija; foto: Kurir

Republički Poverenik za zaštitu ravnopravnosti ocenio je da "nema objektivnog i razumnog opravdanja" za dodelu različitih poklona ženama u niškom javnom preduzeću.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Џељана

    13:59 // 8. 3. 2013.

    А јер има оправдања за поделе кад се дамама у ЈКП Медијана са вишим и високим образовањем одбија два и по пута већа чланарина и то сваког месеца? Извините молим вас али су требале да уче школу...

    • demetra

      15:56 // 8. 3. 2013.

      Kaze se "trebalo je", a ne "trebale su". Jos neko nije "ucio skolu" i nije pazio na casovima srpskog jezika. Potpuno ste zamenili teze. Verujem da je bar pola kolektiva zavrsilo Megatrend, Singidunum i razne privatne "fakultete".

    • Ivana

      16:25 // 8. 3. 2013.

      Ali ja, sa svojim visim i visokim obrazovanjem, zaista ne mogu da verujem da citam ovako nesto od Vas, za koju takodje pretpostavljam da poseduje to isto, s obzirom na (be)smisao reakcije...

    • Zoja

      16:45 // 8. 3. 2013.

      Spustite se sa platama dva ipo puta , pa ce Vam i clanarima biti kao njima. Nisu ni one koje su doprinele da se slavi 8 mart bile sve intelektualke.

    • Dr.Pravdic

      16:54 // 8. 3. 2013.

      Za sta vam se to odbija clanarina dva ili vise puta? Za 8.mart ili nesto drugo?

  • Zoja

    14:41 // 8. 3. 2013.

    Nije li diskriminacija i ovo sto je ministarka Zorana Mihajlovic rekla ."Sasvim je normalno da socijalno usrozeni ne mogu da trose struju kao oni koji to nisu".Znaci li to da ljudi koji su ne svojom krivicom ostali bez posla i nemaju primanja , ne treba da jedu, piju, kupaju se itd. Sramota...

  • nišlijka

    15:05 // 8. 3. 2013.

    kako da se obratimo g-đi koja je na f-ji gradskog zaštitnika građana Niša kad ona nikada nije u kancelariji, koliko puta sam zvala telefonom, niko se nije javljao? Da li ona uopšte radi?

    • Dr.Pravdic

      16:08 // 8. 3. 2013.

      Kancelarija ombusmana nije vise u PC Ambasador.Sada se nalazi u zgradi bivseg grckog konzulata na keju.Verovatno imate stare telefone,a i mora da se ode licno i u pisanoj formi da prituzba.

  • Dr.Pravdic

    15:18 // 8. 3. 2013.

    Rekoh ja da ima ko da reaguje.U sustini mi imamo solidno zakonodavstvo i institucije.Mana je to sto imamo pogresne ljude na tim mestima.Da li je slucajno ali mi je drago da se prva oglasila gospodja Petrusic,koja je inace Nislika.

    • Predrag Blagojevic

      15:37 // 8. 3. 2013.

      Iako sam očekivao drugačiji ishod, Poverenik je reagovao na zahtev Južnih vesti, ne samoinicijativno.

    • Dr.Pravdic

      16:14 // 8. 3. 2013.

      Gospodine Blagojevicu vi i Vas portal ste obavili svoju ulogu. To je poruka onima koji vas ne vole da ne kazem neprimereniji izraz, nije moj manir. Bez ovakvih glasila pojedinci bi mogli da vrsljaju kao da im je u amanet dodeljena vlast i funkcija.

  • nišlijka

    15:19 // 8. 3. 2013.

    Pozdrav g-đi Petrušić, drago mi je što se oglasila povodom osmomsrtovske diskriminacije u JKP Mediana,nadam se da će neki hrabri glasnogovornik pokrenuti postupak podnošenjem pritužbe Povereniku kao što je pokrenut i u toku je sudski postupak povodom mobinga u tom preduzeću

  • marija

    22:07 // 8. 3. 2013.

    taj direktor treba pod hitno da sesmeni.sramota

  • Перица Мали

    22:13 // 8. 3. 2013.

    Волео бих да знам из којих фондова јавна предузећа деле новчане поклоне својим колегиницама.Нисам против поклона, алии сам против тога да јавна предузећа грцају у дуговима и подижу кредите за ликвидност а овамо се расипају народним парама.Ја нисам свим женама у својој фамилији за поклоне потрошио укупно 6000 динара ( а има их вала).Није ли то мало зезање народа у здрав мозак.Па зато ли се дижу цене услуга за 20 и више посто, срамота. Ако је неко донео одлуку да награди колегинице, онда је требао да се к...чи својим парама, да извади из свог џепа, лако је бити лаф с туђим мачором. Колегинице би требало да се запитају, када би лафови вадили своје паре, колике би награде биле, не би могле код кинеза да купе ни киту сувог цвећа. Повереник би требао да се забави мало заштитом моје маленкости, јер сам као порески обвезник оштећен, моје се паре разбацују.Извињавам се свим женама које су се препознале у овом коментару,али поклоне нека примају од својих драгих а не у фирми.

  • milan kostic

    23:06 // 8. 3. 2013.

    Kakav skandal, ali je bitno da je pocelo da se prica javno. Prljav ves se više izgleda ne može sakriti. Preti epidemija .vreme je za "veliko spremanje ".

  • cica trajković

    00:05 // 9. 3. 2013.

    interesuje me kakav je to mobing u preduzeću da li neko zna i ja imam problem sa poslodavcem?

    • Dr.Pravdic

      13:25 // 9. 3. 2013.

      @cica. Najprostije receno to je oblik zlostavljanja na posli najcesce od nadredjenih.Primer je kada vas zatrpavaju poslom za koji znaju da ne mozete da ga zavrsite kvalitetni i na vreme,omalovazavaju vas rad na svaki nacin,stalno vas nesto neopravdano kritikuju,samo vas kaznjavaju za neke stvari dok drugima tolerisu i tako dalje,a to traje u nekom vremenskom intervalu.Poslodavci to veoma perfidno koriste znajuci da vam je posao neophodan ida ce vam uvek naci zamenu.Postoje razni oblici mobinga i razne institucije kojima mozete da se obratite za pomoc.

  • Dragan Karic

    20:41 // 9. 3. 2013.

    Bananini isprimali u tu Medijanu s' k. i konopca!

  • LIDIJA

    21:37 // 9. 3. 2013.

    gospodje iz medijane koje misle da vrede vise od ovih drugih koje su ucile skole ? treba da znaju da su clanarine jedno a pokloni drugo. Zene su zene pa 8 mart se ne slavi zbog zena koje su sedele u kancelariji vec zbog onih koje vuku i za njih,trebate da znate istoriju praznika .Vi nikad nebiste izasle iz svoje kancelarije da strajkujetejer vam je toplo, pijuckate kafu uz to nista i ne radite jer VAS JE TU DOVEO NEKO PREKO VEZE

  • Anonimna

    20:05 // 11. 3. 2013.

    gospodjo Petrusic zar nije dovoljno javno direktorovo priznanje koliko godina unazad on vrsi diskriminaciju i podelu na skolovane i nepismene zene.Lako je njemu da radi to kada zna da niko nesme da podnese prijavu Javno zato sto ce popiti otkaz.Zato se on sepuri i deli K...nepismenim popisuljama.VI imate sve adute da podnesete prijavu.Proste zene kako ih direktor zove bile bi zadovoljne i sa jednom ruzom samo da nisu ovako ponizene.Ceo dan su na ulicu i po suncu i po snegu.Valjda postoji pravda za njih i za sve zene sa kojima se isto postupa.Molim vas ovo nije samo za prijavu ovo je za mnogo vise ali to neka odluce odgovorni ljudi.RADO BI SVE POTPISALE SAMO KAD BI ZNALE DA CE NIHOVA IMENA BITI ANONIMNA....VECINA OD NJIH HRANI OD SVOJE PLATE CELU PORODICU.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: