Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:40, 11. 12. 2014.

| Društvo

Nema organizovanog dočeka Nove godine u Nišu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
Vatromet.jpg
Ove godine bez vatrometa, arhivska fotografija

Zbog lošeg stanja u budžetu Niša gradsko rukovodstvo odlučilo je da ne organizuje proslavu Nove godine na Trgu kralja Milana, ali Nišlije mogu da očekuju više kulturnih sadržaja poslednjih dana 2014. godine.

Konstantni nedostatak novca u gradskoj kasi odrazio se i na tradicionalno novogodišnje slavlje u centru Niša. Gradonačelnik Zoran Perišić kaže da je u situaciji kada je punjenje budžeta izuzetno teško “neprimereno govoriti o honorarima izvođača”.

Za novogodišnje veče su nam traženi honorari od 3 do 5 miliona dinara. Grad zaista nije u situaciji da odgovori na takve zahteve, tako da organizovanog dočeka neće biti - rekao je Perišić.

Ipak, Nišlije mogu da očekuju takozvanu "kulturnu Novu godinu". Kako je pojasnio gradonačelnik, za to bi trebalo da se pobrine Niški kulturni centar.

Sa direktorkom NKC-a Bojanom Simović dogovorili smo da aktivnosti svih ustanova kulture u gradu poslednja dva dana u ovoj godini budu intenzivirane, da bude više i javnih događaja i događaja bez naplaćivanja ulaznica koji će omogućiti kulturne sadržaje građanima Niša - rekao je Perišić.

Podsetimo, prošle godine u novogodišnjoj noći na Trgu kralja Milana nastupili su niški bend “Galija” i trubači Bobana Markovića.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • D.B.

    18:57 // 15. 12. 2014.

    Banana država.

  • Filip

    17:13 // 15. 12. 2014.

    Bitno da Beogradjani slave 2 dana zaredom 30 i 31 na po 3 bine. Mi nismo ljudi... I jednu svetlu noc sto vecito sa nadom cekasmo sad da nam zatamnite... BANDA!

  • Mimica

    12:40 // 15. 12. 2014.

    Jel da je sve mnogo bolje od kad su Perisic i Bulatovic glavni?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: