Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:41, 9. 1. 2017.

| Društvo

Nema ponovnog produženja zimskog raspusta

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Školarci u klupama
U sredu počinje nastava; Ilustracija; Foto: GO Medijana

Đaci će od srede 11. januara, dva dana kasnije nego što je prvobitno planirano školskim kalendarom, sesti u klupe. Nastava se ne odlaže ponovo, kazali su iz Ministarsva prosvete, jer je “broj obolelih od gripa u stagnaciji”.

Ipak, lokalne samouprave u kojima je proglašena vanredna situacija zbog snega, mogu da odluče da produže raspust ukoliko nema uslova da deca krenu u škole.

Prema podacima koje imamo iz školskih uprava broj obolelih je u stagnaciji, a u većim gradovima je osetno opadanje. Međutim, lokalne samouprave u kojima je vanredna situacija mogu da odluče da se raspust još produži – kazali su u Ministarstvu.

Dva dana nastave, koliko su školarci izgubili zbog virusa gripa biće nadoknađena.

Verovatno će biti radne subote, ali škole imaju autonomiju da odluče o tome. Opštine u kojima bude još produženja takođe će praviti plan nadoknade koji će Ministartvo odobravati – dodaju.

Podsetimo da je vanredna situacija proglašena u Aleksincu, Blacu, VranjuVladičinom Hanu i Medveđi, pa u ovim mestima postoji mogućnost produženja raspusta. 


Iz niškog Instituta nema informacija o epidemiji gripa

Ministarstvo je 4. januara odlučilo da umesto u ponedeljak 9. januara, deo zimskog raspusta bude završen dva dana kasnije zbog gripa.

Ipak, iz Instituta za javno zdravlje u Nišu nije bilo informacija da li ima epidemije u Nišu.

Direktor ove ustanove Miodrag Stojanović je tada kazao da su poslali uzorke na Institut “Torlak”, kao i da ima obolelih na niškoj Infektivnoj klinici.

Jedan pacijent iz Aleksinca koji je imao simptome gripa bio je na respiratoru, a kako su kazali na Klinici, obolelih sa sličnim simptomima bilo je 9.

Informacije o tome ima li epidemije treba da da Institut za javno zdravlje – kazao je tada direktor Infektivne Žarko Ranković.

Sa niškog Instituta, međutim, još nismo uspeli da dobijemo informaciju o tome ima li epidemije virusa u Nišu. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: