Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:29, 30. 4. 2020.

| Društvo

"Nema, poštovana, stranka sa tim nikakve veze" - SNS bakljada od koje se sada svi ograđuju

Autor:Jovana AdamovićIzvor:Južne vesti

Performans sa bakljama na niškom bulevaru u kome su učestvovali aktivisti SNS, za funkcionere na vlasti kao da se nije ni dogodio. Članica glavnog odbora Dragana Sotirovski kaže da stranka sa bakljadom nema nikakve veze, već da "sve to ide orkestrirano od onih koji organizuju lupanje u šerpe". Vlasnik Tončev gradnje Novica Tončev, na čijem gradilištu je postavljeno ozvučenje, tvrdi da je ono bilo zatvoreno u policijskom času, a kako je neko ušao da bi trebalo da utvrdi policija.

Da su uopšte bili na incidentu sa bakljama negirali su naprednjaci koji su tamo viđeni - većnik Branislav Kačar i predsednik Opštine Pantelej Bratimir Vasiljević. Jedan tvrdi da je bio u svom stanu, u zgradi u kojoj se sve dogodilo, a drugi da je delio pakete penzionerima.

Ko je organizator reakcije vladajuće partije na buku protiv diktature, koju je najavio narodni poslanik SNS Vladimir Đukanović na sednici Skupštine, poverenik niških naprednjaka Zvezdan Milovanović ne odgovara. bakljada Izbegnut veliki požar od baklji; foto: JV

Odgovor je ipak stigao od funkcionerke SNS i članice Glavnog odbora partije Dragane Sotirovski.

Nema poštovana Jovana stranka sa tim nikakve veze, kao što nije imala ni sa raznim SNS porukama "o podeli paketa pomoći SAMO članovima SNS", kao ni sa SMS porukama uoči Vaskrsa "o pomoći članovima da se samo za njih održi služba u pojedinim crkvama", nema stranka veze ni sa lažnim volonterima. Sve to ide orkestrirano od onih koji dok još traje vanredno stanje i lekari se bore za život svakog pozitivnog, organizuju lupanje u šerpe i uznemiravanje javnosti tik uz vreme posvećeno aplauzu zdravstvenih radnika - odgovara Sotirovski.

Ni Novica Tončev ne zna ko je ušao na gradilište Tončev gradnje i postavio ozvučenje u zgradi koja još nije završena.

Kaže da su oni građevinska firma, a ne policija, kao i da se bakljada dogodila kada je policijski čas i gradilište je bilo zatvoreno. Radnici su, kaže, svojim kućama otišli u 17 sati, te ne zna ko je bio tamo sinoć i ko ih je pustio. gradilište Tončev Tončev kaže da je gradilište bilo zatvoreno u policijskom času; foto: JV

Drago mi je što se nikakav veći incident nije dogodio i verujem da je namera bila da se pokaže podrška rukovodstvu zemlje i svima koji se već dva meseca bore za zdravlje svih nas. Tončev gradnja odgovorno posluje i sve svoje resurse je stavila na raspolaganje u borbi protiv virusa, a ja lično i moja partija smo svako političko angažovanje prekinuli do ponovnog uspostavljanja normalnog života. Verujem da sada nije vreme za obračunavanje političkih neistomišljenika, a naročito ne na način gde se ugrožavaju materijalna dobra ili ljudski životi - kaže Tončev.

Novinari su pitali, preko pomoćnice gradonačelnika Marine Kostić zadužene za medije, da li je gradonačelnik upoznat sa tim ko je organizator. Njihov odgovor je da neće odgovarati na ta pitanja.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović neće odgovarati na ovakvu vrstu novinarskih pitanja. Odgovore na ovo je odavno dao Dušan Kovačević u svom vrhunskom komadu "Balkanski špijun". Ipak neke informacije o tome da li je Gradonačelnik bio ili ne možete potražiti i na vašem sajtu u vesti u kojoj Vaša urednica Gordana Bjeletic tvrdi da je bila svedok događaja - odgovaraju iz kabineta.

Urednica Južnih vesti Gordana Bjeletić rekla je da je pre početka bakljade na mesto događaja stigao snimatelj i fotograf niškog gradonačelnika.

Tako sam i shvatila da nešto spremaju, kada je on stigao i postavio se na ulici za snimanje. Nije mi odgovorio šta, neko ga je pozvao telefonom, ušao je u automobil da se javi i onda se odvezao. Drugi stanari svedoče da jesu videli neke Škode, neke automobile koji im liče na službene sa vozačima, neki su i zapisali tablice. Bilo je dosta ljudi u zgradi, na gradilištu i preko puta. Da li je i gradonačelnik bio to ne znam, ja ga lično nisam videla - kaže Bjeletić.

Bjeletić kaže da je iznenađena time da se od događaja sada svi ograđuju, jer se sinoć na događaju vijorila zastava Srpske napredne stranke.

Za sada se prema odgovorima nadležnih nameće zaključak da se incident koji je umalo izazvao požar i uznemirio građane usred policijskog časa, sinoć nije ni dogodio.

Novinari su pitanja o tome poslali i centrali Srpske napredne stranke, a i dalje čekamo odgovore policije o ovom događaju. Policija je, podsećamo, sinoć bila na mestu incidenta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Razocaran

    11:10 // 5. 5. 2020.

    Ovaj bezobrazluk ce biti placen za 40 dana. Bolje da su izjavilu kako se deo omladine otrgo kontroli i da ce zato biti sankcionisan nego ovako praviti narod budalama.

  • Sablja 2

    15:38 // 1. 5. 2020.

    I pored opsteg ludila i foliranja, propasti Univerzitetskog grada, unutarstranacke borbe za gradske fotelje ,moram istaci da je neko iz Kabineta cuo za Dusana Kovacevica i Balkanskog spijuna ! E, sad dal ga je procitao( film i pozorisna predstava nisu dovoljni da se smatras obozavaocem Kovacevica) ili ostali iz Kabineta misle da je to neka Zvezda Granda ,nikad saznati necemo !

  • Crnac iz Zambezija

    12:45 // 1. 5. 2020.

    sns sekta vodi Srbiju u gradjanski rat

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: