Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:39, 12. 1. 2022.

| Društvo

Nema radova iako je obnova puta Merošina-Prokuplje počela, iz "Puteva Srbije" kažu biće ih na proleće

Autor:Tamara TasićIzvor:Južne vesti
tabla
Kasne radovi; foto: čitalac

Iako na tabli stoji da je još oktobra 2021. godine počela kompletna rekonstrukcije državnog puta Merošina-Prokuplje, građani se žale što ni posle četiri meseca na terenu nema mašina i što je put u jako lošem stanju. Da su urađeni samo pripremni radovi u prethodnom periodu kažu iz javnog preduzeća Putevi Srbije, pa kao razlog kašnjenja navode vremenske prilike i očekuju intenzivniji rad od aprila.

Da će državni put koji povezuje Toplički i Nišavski okrug biti obnovljen najavio je još avgusta 2021. godine predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a čitaoci podsećaju i na njegovo obećanje da će sve biti gotovo do maja ove godine iako radova još i nema.

Predsednik je rekao da će radovi biti završeni najkasnije do maja 2022. godine. Na ulazu u Merošinu je čak postavljena tabla na kojoj piše da je početak radova 12. oktobra, ali radova još nema, a put se nalazi u katastrofalnom stanju - navodi čitalac.

Međutim, iz nadležnog preduzeća Putevi Srbije kažu da je izvođač radova bio angažovan u prethodnom periodu na pripremnim radovima, pa očekuju intenzivnije radove tek kada se poboljšaju vremenski uslovi.

S obzirom na to da je od 1. novembra u toku zimsko održavanje puteva koje traje do 31. marta 2022. godine nakon čega počinje građevinska sezona, realno je u aprilu očekivati veće radove, osim ukoliko i tokom zime vremenski uslovi ne budu pogodni da se sa radovima počne ranije - kažu iz preduzeća.

Rok za završetak radova je do aprila 2023. godine.

Podsetimo, problemi na tom putu traju već duži period, a 2020. godine je izdvojeno oko 11 miliona dinara za saniranje određenih deonica. Vozači su i tada bili zabrinuti i govorili su da asfaltiranje samo pojedinih deonica, a ne čitavog puta ugrožava bezbednost saobraćaja.

Državni put Niš - Merošina - Prokuplje - Merdare mogao bi da bude rasterećen nakon završetka planiranog "Auto-puta mira" čija je rekonstrukcija označena ceremonijom, ali nakon toga radovi takođe nisu nastavljeni.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Alex

    19:19 // 12. 1. 2022.

    Pozabavite se putem Prokuplje-Ribarska banja, bruka i sramota da 6km puta ne moze da se asfaltira vec godinama. A gle cuda i to je predsednik obecao.

    • Torpedo

      21:16 // 12. 1. 2022.

      Pozabavi se ti, pa onima sto glasaju AV, objasni lazi i prevare !

    • Aca

      15:41 // 13. 1. 2022.

      Nismo ni svesni koliko je ova država bušna. Nešto se pravi za to vreme na drugoj strani propada održavanje nema ko da plati... Pa ne bi nas za džabe ubeđivali kako rastemo kako smo stabilni, moćni. Istina je uvek drugačija od onoga u šta vas ubeđuju jer ne bi vas ubeđivali da je zaista sve u redu.

  • Ђраган Дилас

    14:56 // 12. 1. 2022.

    На, пролеће, око 3.4! Може и 1.4.

  • Ivan

    11:58 // 12. 1. 2022.

    Samo da Integral završi put od Knjaževca do Zaječara pa će da prebaci mašine u Merošinu...?

    • Cane

      15:43 // 13. 1. 2022.

      Pa to je, samo prosipanje iz šupljeg u prazno. Zamaži oči jednima pa zatim drugima i tako lagarija traje godinama decenijama...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: