Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:19, 20. 5. 2021.

| Društvo

Nema ruske vakcine u Nišu, iz Instituta poručuju da odlaganje druge doze ne remeti zaštitu i zdravlje

Autor:M. Milojević KostićIzvor:Južne vesti
vakcina kovid fajzer
Nema ruske vakcine, očekuje se da stigne; foto: A. Kostić

Ruske vakcine u Nišu nema od 13. maja, potvrđuju u niškom Institutu za javno zdravlje i poručuju da se prema najavama iz Vlade vakcine očekuju nove doze narednih dana. Kako navode, nema razloga za brigu jer odlaganje vakcinacije ne narušava imunitet.

Nišlije koje su se obratile redakciji Južnih vesti zabrinute su jer kažu da su, iako su imali zakazan termin za primanje druge doze vakcine Sputnjk V, vraćeni iz Doma zdravlja jer nema vakcina.

Kako navode iz Instituta za javno zdravlje Niš, ova vakcina trebalo da stigne uskoro.

Velika je potražnja za ovom vakcinom, očekujemo svakodnevno nove doze. Najvažnije je da građani ne brinu jer se kompletna imunizacija može bez problema odložiti i nekoliko nedelja - navode iz Instituta za javno zdravlje Niš.

Podsetimo, pre dva dana su vraćeni građani koji su bili pozvani na revakcinu "Astra Zenekom", ali je istog popodneva vakcina stigla, te su svi uspeli da prime drugu dozu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nislija

    06:33 // 21. 5. 2021.

    Nema ih jer se testiranje privodi kraju, a i septembra se ocekuju prve presude za ovo belosvetsko testiranje nad civilnom stanovnistvu.

    • lufiona

      18:20 // 22. 5. 2021.

      Ti li si 007?

  • Puj pike ne važi

    19:15 // 20. 5. 2021.

    Ranijih meseci je rečeno, ko primi prvu dozu rezerviše se odmah druga doza i tako ispoštuje razmak 21 dan, jer odlaganje može da umanji efekat. Logičnije je bilo da stave na čekanju one koji dosad nisu hteli, smeli (čipovi...) ili nisu imali vremena, a neće drugu vakcinu.

  • Aca

    19:01 // 20. 5. 2021.

    Sada ce da nam uvaljuju naše sa Torlaka da isprobavaju na južnjacima ( na severu sigurno nije nestao Sputnjik), kako reaguju pa ko preživi preživeo je...

    • alex

      13:48 // 27. 7. 2021.

      Ко је тебе овластио да сејеш лажне информације? Пун си мржње и зла. Ни у Београду нема руске вакцине још од маја. Леши своје комплексе код психијатра и остави људе на миру.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: