Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:35, 11. 1. 2017.

Nema spasa od redova za zdravstvene knjižice

red za knjizice Nišlije u redu čekaju i po nekoliko sati; foto: JV

Dok se Nišlije više od 2 meseca žale na višečasovno čekanje u redovima za izdavanje, overu i sinhronizaciju novih zdravstvenih knjižica, u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje tvrde da maksimalan broj zaposlenih radi na ovome, ali i da je problem u tome što “tek treba da se unapređuje sistem”.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • MNOGO SMO SAVREMENI

    15:14 // 11. 1. 2017.

    Uvode inovacije a sistem nije spreman za to.
    Uvode naplatu parkiranja, a ne prave parkinge.
    Nema parkinga, ali pauk redovno odvozi vozila.
    Nema delitelja toplote a zele naplatu po utrosku.
    Nema ni lekara ni lekova, a dele se zdravstvene knjizice.
    Nema soli za puteve, a dovode se pevaljke.
    Sve besmislica do besmislice.
    Sistem ne postoji.
    Postoji samo samovolja koja se sprovodi na stetu gradjana.

  • Natalija

    17:31 // 11. 1. 2017.

    Leleeeee u eri kompjutera,telefona,faksova,mejla...da budu ovakvi redovi. Još im laboratorija za dokazivanje krvne grupe fali. Ali tako je to kada Sima i Dima rade na istom radnom mestu 100 godina i sve rade po navici i po sistemu "Štapa i kanapa ".

  • Ivan

    14:47 // 11. 1. 2017.

    Jutros su me vratili iz ambulante Duvaniste jer mi iz fonda nisu uneli placeno zdravstveno na karticu iako mi redovno uplacuju doprinose i zdravstveno osiguranje. Po automatizmu bi poreska uprava i fond trebalo da budu sinhronizovani i da razmenjuju podatke. Vratili su me sa saltera bolesnog i rekli da idem takav u fond da mi izdaju nekakavu potvrdu kao dokaz da imam uplaceno zdravstveno. Strasno!

    • jelena

      17:01 // 11. 1. 2017.

      Bravo-pozdrav za sestru na salteru iz ambulante i povisica za nju/Zena postuje propis i voli ovu drzavu kao pijan plot

    • Marija

      08:30 // 12. 1. 2017.

      Nama u Srbiji, barem u Nišu, izgleda su sestre na šalterima Bog i Batina. Krajnje nekulturne, nezainteresovane za posao, neljubazne i nadasve nehumane. Veliki problem sa medicinskim sestrama imam u ambulanti NITEX-a i mislim da su svojim ponašanjem prevršile svaku meru.

  • Gaga

    23:11 // 11. 1. 2017.

    U 21.veku. Horor!

  • Milica

    15:21 // 12. 1. 2017.

    Može li neko da objasni smisao zahteva za nešto što MORA da se zameni? Zbog čega jednostavno RFZO ne menja knjižice za kartice onda kad treba da se overavaju? Zašto penzionerima ne mogu da pošalju na kućnu adresu? Zbog 400 dinara takse? Pa što ne povećaju iznos koji se uplaćuje za osiguranje za po 400 dinara? A uz to i ne radi...

  • ledi

    14:46 // 12. 1. 2017.

    Ima spasa - ne planiram da je uopšte vadim. Zahvaljujući tome što u laboratorijama nema reagensa, pa moramo sami da ih kupujemo i tome što čovek pre umre nego li dočeka rezultate, a o zakazivanju kod lekara da ne govorimo - radije ću se lečiti kod priv. lekara. Treba para, da, ali od ovog "besplatnog" lečenja vajde nema.

  • Milos

    17:49 // 12. 1. 2017.

    Biomatrijska dokumenta, da ne kazem plasticne kartice, se izdaju vec skoro punu deceniju. Iste su guzve i tada i sada. Koliko nesposoban neko moze da bude da se ne napravi sistem gde ce sve biti brzo i efikasno. Izgleda da su ove dve reci nasoj vladi u potpunosti strane!

  • Sve po propisu...

    12:55 // 12. 1. 2017.

    Da, radi se u dve smene - a prvobitno jedinstvena smena podeljena na dva dela tako da umesto 4 rade 2 šaltera. A te dve šalteruše imaju dušu i moraju da jedu i da imaju puš-pauzu makar jednom u smeni. Pa onda, ko i uspe da preda - ponovo u taj isti red za par meseci da bi podigao karticu. Inače, prosečno vreme čekanja je 6 do 7 sati, ako uopšte uspeš da se dočepaš broja.

  • EvoResenja

    13:22 // 12. 1. 2017.

    Zasto se ne organizuju u zdravstvu pa kazu ljudima (preko medija itd.) da dolaze po azbucnom redu. Na primer, ljudi sa prezimenima od A do G da dolaze od 1. do 3. pa ko propusti ima sledeci mesec ili kada se vec zavrsi ciklus.

    Toliko.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: