Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:40, 9. 2. 2017.

| Društvo

Nemačka donacija za obnovu školske sale u Preševu

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
Presevo Prihvatni centar foto i.m.
Nemački predstavnici zadovoljni i uslovima u kojima borave migranti u Preševu; foto: I.M.

Za obnovu fiskulturne sale u Osnovnoj školi "Ibrahim Keljmendi" u Preševu Vlada Nemačke donirala je 50.000 evra kroz projekat pomoći opštinama koje su pogođene migrantskom krizom.

S obzirom na to da ovu školu pohađa 1.500 đaka i da sala nije renovirana 50 godina, ova donacija će doprineti da se znatno poboljšaju uslovi u kojima se obavlja nastava.

Inače, donacija je realizovana preko nemačke razvojne banke KFW čiji su predstavnici sa ministrom Aleksandrom Vulinom obišli ovu školu i Prihvatni centar za migrante u Preševu.

Ovo je novi projekat i počeli smo realizaciju u novembru prošle godine. Ideja je da se podrže opštine koje su pogođene migrantskom krizom i koje prihvataju migrante. Ljudi koji su spremni da dele nesebičnost sa izbeglicma treba da dobiju podršku i zahvalnost Nemačke - kazao je generalni direktor banke za Evropu i Aziju Roland Ziler.

On je dodao i da je zadovoljan uslovima u kojima borave migranti u Preševu.

Za nas je bitno da nastavimo da podržimo ovakve projekte da bismo poboljšali uslove u školi. Zahvalnost Vladi Nemačke i naravno i Ministarstvu za rad i zapošljavanje - naglasio je predsednik Opštine Preševo Šćiprim Arifi.

Ministar za rad, zapošljavanje,boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je tokom  posete Preševu da su građani i Vlada Srbije svojim odnosom prema migrantima doprineli povećanju ugleda naše zemlje u svetu.

Inače, Vlada Nemačke je do sada preko razvojne banke KFW za 14 opština koje su pogođene migrantskom krizom donirala 5,4 miliona evra namenjenih za obnovu škola, vrtića, zdravstvenih ustanova i razvoj infrastrukture.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: