Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:17, 24. 9. 2014.

| Društvo

“Neophodna bolja edukacija narodnih poslanika”

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti

Emisija "15 minuta" - gost Vukosava Crnjanski

Često narodni poslanici koji prvi put uđu u Narodnu skupštinu Srbije ne znaju zašto su tu i šta treba da rade, kaže Vukosava Crnjanski iz “Otvorenog parlamenta”.

“Otvoreni parlament” je portal koji prati rad srpskog Parlamenta, a jedan od njegovih osnivača Vukosava Crnjanski kaže da statistike pokazuju da su narodni poslanici malo aktivni kada je prenošenje glasa građana u pitanju i da bi stranke trebalo da porade na njihovoj edukaciji.

Vrlo je važno kako političke strake biraju narodne poslanike i koliko ulažu u njihovo obrazovanje. Pitanje je kada neki član stranke postane narodni poslanik, koliko je on kvalifikovan da obavlja taj posao i da na neki način predstavlja interese građana. Tu ostaje prostor za nas građane da pokrećemo inicijative i kontaktiramo poslanike - kaže Crnjanski.

Prema njenom mišljenju mali broj poslanika trenutnog saziva je kvalifikovan za kvalitetno obavljanje skupštinskih dužnosti, a u korist tog mišljenja ide i čak 110 novih narodnih poslanika u poslednjem sazivu.

Milslim da se u obrazovanje tih poslanika nije uopšte uložilo. Na neki način stajem u odbranu poslanika, jer oni dođu u Narodnu Skupštinu i prilično im nije jasno šta se tu dešava, a oni su predstavnici nas građana - objašnjava Crnjanski.

Zašto je od 16. aprila do 30. juna donet samo jedan zakon u redovnom postupku, da li poslanici postavljaju pitanja ministrima i koliko često odgovaraju na pitanja građana pogledajte u emisiji “15 minuta”. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ko ? Šta ? . Koga ? Čega ?...

    23:28 // 24. 9. 2014.

    Koliko se sećam od IV razreda kreću osnove gramatike a u V razredu se počinje sa padežima ? E odatle treba da krene edukacija ove garniture koja nam vodi grad i zastupa nas u skupštini !

  • shaft

    18:55 // 24. 9. 2014.

    nastavak- niskog sns-a,morao da ustupi poslanicko mesto bratimiru vasiljevicu,bez zvanja i zanimanja,dojucerasnjem prvoborcu niskog srs-a! vukosava,ko ce takvog da edukuje,zeljnog privilegija i zvanja

  • shaft

    18:51 // 24. 9. 2014.

    evo price,od jednog sns insajdera,licno sam je cuo:na izborima za poslanike,prosao dipl.pravnik vladica maricic,mlad, perspektivan,prosek 9,sns mu prva partija.ali,avaj,odlukom visih instanci...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: