Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:18, 6. 12. 2019.

| Društvo

Neplaćeni prekovremeni rad, preveliki rejoni, nepotizam - problemi radnika niške "Pošte"

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
pošta
Niški poštari ne znaju kome da se obrate; foto: A. K.

Pošiljke kasne i po nekoliko nedelja, kažu zaposleni u niškoj filijali preduzeća Pošta Srbije i dodaju da to nije jedini problem - radnicima se ne plaća prekovremeni rad, rejoni im se povećavaju, a u firmi ima i povlašćenih partijskih kadrova. Zbog toga su, ističu, 3. i 4. decembra poštari i kuriri odbili da isporučuju poštu. O ovome direktor niške Pošte nije mogao da govori, već je novinare uputio na centralu, iz koje još nema odgovora.

Niske plate u Pošti, zbog kojih štrajkuju radnici iz Beograda, nisu jedini problem njihovih kolega iz Niša.

“Posledice lošeg rukovođenja i upravljanja Poštom ne trpimo samo mi radnici, već i građani”, kažu zaposleni u ovom preduzeću. “Upiru” prstom u direktora niške filijale Miroslava Janojlića. Tvrde da su poremećeni međuljudski odnosi, da vlada nepotizam i “napredovanje partijskih kadrova bliskih direktoru”, ali i neisplaćivanje prekovremenog rada.

Zbog loše organizacije radno vreme poštara i kurira Post ekspresa se ne poštuje pa su radnici prinuđeni da rade i prekvremeno, iako za zaj rad nisu plaćeni. Stalno nam se poveća teritorija na kojoj uručujemo pošiljke, pa ne znamo kome da se obratimo za pomoć - kažu zaposleni.

Oni dodaju da su poštari i kuriri 3. i 4. decembra potpuno obustavili rad.

S obzirom na to da od strane direktora (Janojlića) nije bilo želje da se uključi u rešavanje nagomilanih problema, Post ekspres kuriri i poštari odbili su da uručuju pošiljke, pa je više hiljada pošiljaka ostalo zarobljeno u poštama - navodi jedan zaposlenih.

O ovom problemu sam direktor Janojlić, kako kaže, nije ovlašćen da priča. Međutim, za sada iz centrale Pošte, kojoj su novinari Južnih vesti uputili mejl, nema komentara na probleme i optužbe niških poštara.

Podsetimo, odgovora nema ni na pitanja koja su im poslata juče, a tiče se kašnjenja pošiljaka na jugu Srbije uzrokovanog i štrajkom u Beogradu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Menager Švrćko

    15:12 // 12. 12. 2019.

    Znate šta nemaju baš svi MOGUĆNOSTI da se zaposle za vreme žutih i da tavore tako i putuju po Švedsku i Škotsku o trošku grada i da nam sada sole pamet kako Šveđani žive i kako oni ukrašavaju svoje gradove za vreme nove godine i kako su mnogo pametni a mi zaostali i tako dalje isti TI su sada kod ovih naprednih nagrađeni višom pozicijom menagera i sada mogu da nam dele savete iz toplih kancelarija

  • Ivana Popović

    08:02 // 12. 12. 2019.

    Samo napred! Neka oni žive i školuju decu sa 300eur-a! Sramota! Bahato! Dajte Miri Petrović platu 300 eur-a, pa da vidimo kako će se snaći.

  • Nišlija

    15:07 // 11. 12. 2019.

    Ma cepajte minuse koliko hoćete to vam neće pomoći ljudi su shvatili odavno gde su nisu prvi put iznevereni problem je što više nema čovek kome da veruje, dok neko tamo nema posao godinama a rođeni je Nišlija neki došljaci i došlljakinje šefuju direktoruju određuju pravila igre koja se nepošteno igra već godinama i opstaje samo uz pomoć ljigavstva i prebacivanja iz jedne u drugu stranku!

    • Mića Pantelej

      17:22 // 11. 12. 2019.

      Znači po tvojoj logici Srbi sa strane nisu Srbi? Srbi sa Kosova nisu Srbi? Srbi iz BiH nisu Srbi? Oni ne zaslužuju da žive i rade kod nas nego samo oni koji su rođeni tu? Jako plitko i nečovečno razmišljanje. Eto odgovora zašto ne šefuješ ti i zašto ima minusa...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: