Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:11, 4. 4. 2021.

| Društvo

"Nepostojeća" Apotekarska ustanova Leskovac dobila novu direktorku

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Promenu na čelu Apotekarske ustanove; foto: M. M.

Apotekarska ustanova Leskovac čiji lokali su ili prodati ili će biti dati u zakup, a koja je ostala i bez svih radnika, dobila je - novog direktora. Umesto Živorada Denića koji je napustio direktorsko mesto na sopstveni zahtev i postao član Upravnog odbora ovog preduzeća, došla je Sunčica Stojanović, ali ostaje pitanje kome će ona biti direktor. Do najavljenih promena došlo je i u Centru za stručno usavršavanje, gde su odbornici Jedinstvene Srbije predložili Anđelu Kostić Minić umesto Emine Jovanović.

Apoteke Leskovac već dugi niz godina su u ogromnim problemima, ali u ovoj ustanovi je došlo do rotacije na najvišim funkcijama - mesta u Upravnom odboru i direktorsko mesto zamenili su Denić i Stojanovićeva.

Glavni razlog za izmene je za Južne vesti prokomentarisao sada već bivši direktor Živorad Denić koji je na lični zahtev zatražio smenu prvenstveno zbog svojih godina, a zatim i zbog bezizlazne situacije u kojoj se ova ustanova nalazi.

Ja već imam 70 godina, ova ustanova evidentno nema perspektivu, ali imamo velika dugovanja, pa sam zamolio gradonačelnika da mesto direktora prepustim mojoj najbližoj saradnici. Gubitak koji sam ja nasledio je bio oko 500 miliona, neki lokali su prodati, ostali će biti dati u zakup - rekao je Denić.

On je dodao da oko Apoteka Leskovac ima još dosta obaveza i da ova ustanova po zakonu ne može otići u stečaj.

Ipak, svi radnici su proglašeni tehnološkim viškom i, uz socijalni program, našli su se na Birou rada, pa će direktor i Upravni odbor rukovoditi firmom - bez radnika i bez lokala.

Dok se zakon ne promeni, Apoteke ne mogu otići u stečaj, što bi bilo najbolje. Ovo preduzeće mora da postoji, pa makar i imalo i samo jednog radnika - saopštio je Denić.

Podsetimo, dve apoteke u samom centru su prodate na aukciji za 77,7 miliona dinara, dok se ostale spremaju za iznajmnjivanje.

Pored promena na čelu Apotekarske ustanove i izglasavanja novih-starih direktora javnih preduzeća, odbornici Skupštine izglasali su i novu direktorku Centra za stručno usavršavanje, pošto je na mesto Emine Jovanović postavljena Anđela Kostić Minić koju su predložili odbornici Jedinstvene Srbije i tako ušli u vlast i na gradskom nivou.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Apel

    23:33 // 6. 4. 2021.

    Inace,problem s drzavnim apotrkama je napravljen prvi put kad su iz drzavnog vlasnistva presle na lokalno,kao i domovi zdravlja,a produbljen od kad privatne izdaju lekove na recept. Znacaj drzavnih apoteka se video i u pandemiji kada su npr maske bile 5x skuplje. Mislim da dve zemlje imaju drzavne apoteke,to je javni interes,inace ce citave nerazvijene opstine ostati bez apoteka,jer je neisplativo

  • Apel

    23:26 // 6. 4. 2021.

    Apel da se preostale apoteke u okviru apotekarske ustanove ne prodaju ni izdaju! Prema novom planu mreza zdravstvenih ustanova( dostupan na internetu) koji ce biti usvojen, formirace se regionalna apot.ustanova u Nisu,koja ce obuhvatiti drzavne apoteke u Leskovcu i drugim gradovima juga, samo ako nisu prodate i izdate! Leskovac i farmaceuti zasluzuju drzavne apoteke i uvek dostupne lekove.

  • Suzana

    00:16 // 6. 4. 2021.

    Ja mislim da na svetu ne postoji zemlja kao sto je Srbija...i samo ovde mozes da budes direktor a da ta firma ne postoji.Kod nas je sve odavno IMAGINARIJUM.Mislim da Alisa jos uvek nije upoznala sta znaci biti u zelji cuda!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: