Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:23, 28. 7. 2017.

| Društvo

Nepoznato koje se ulice zatvaraju zbog dolaska predsednika u Niš

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Zatvorena ulica
Ne zna se gde će moći da se prolazi vozilima; Foto: JV

Od kada je Gradska uprava centralizovana novinarima je mnogo teže da dođu do informacija koje su važne za građane, pa tako danas niko ne govori o tome koje će ulice u Nišu biti zatvorene zbog najavljenog boravka predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Zasada su centralne gradske ulice prohodne za saobraćaj, ali su neke od sporednih ulica bile zatvorene još juče.

Iako je najavljeno da će Vučić u 11 sati biti u Oficirskom domu, nepozato je da li će ulica 7. jula biti prohodna za vozila. Traka koja obeležava da je ulica zatvorena Niko nije nadležan da obavesti Nišlije o zatvaranju ulica; Foto: JV

Iako su novinari kontaktirali policiju, iz ove službe su uputili na Gradsku upravu koja, kako su kazali, izdaje rešenja o obustavljanju saobraćaja.

Međutim, iz Uprave su kazali da te informacije novinari mogu da dobiju od policije.

Iz Sekretarijata za saobraćaj su pak kazali da imaju te podatke, ali da ne mogu da se obraćaju javnosti direktno već preko kabineta načelnika Uprave Ljubiše Janića. On, međutim, nije dao novinarima informacije, a niko iz lokalne administracije nije čak ni obrazložio zbog čega se ove informacije kriju.

Izvinite ali mi ne možemo da dajemo takve podatke medijima, sve mora da ide preko kabineta načelnika Uprave - rečenica je koju novinari svakodnevno čuju iz sekretarijata.

Servisnih informacija koje su važne za Nišlije nema ni na zvaničnom sajtu Grada, niti na internet stranicama drugih gradskih službi. Za njih nisu bili "nadležni" ni u kabinetu gradonačelnika.

Zbog toga će Nišlije koje danas i sutra imaju obaveze i moraju da se kreću gradom, ipak morati u trenutku da se snalaze ako naiđu na zatvorene ulice u centru grada, jer prethodnog saopštenja nema.

Podsetimo, Vučić je u dvodnevnoj poseti Nišu jer će, kako je najavljeno, prisustvovati potpisivanju ugovora sa nemačkom fabrikom “Cumtobel” koja gradi pogon u Nišu, obićiće zdravstvene ustanove i biti na otvaranju novog pogona “Leonija” kod KPZ-a. 


Obaveštenje o zabrani parkiranja stiglo prekasno

Iz "Parking servisa" su ipak poslali saopštenje o tome da je danas zabranjeno parkiranje u ulicama u blizini Oficirskog doma, ali tek nakon što je predsednik Vučić već stigao u Niš, a ulice bile uveliko zatvorene za vozila.

Kako su naveli u saopštenju, na osnovu odluke koju su dobili iz Sekretarijata za saobraćaj, građani danas ne mogu da parkiraju u Ulici Orlovića Pavla, od raskrsnice sa Ulicom 7. juli do zgrade Oficirskog doma. Takođe, parkiranje nije moguće u Lole Ribara, od raskrsnice sa Ulicom 7. juli do raskrsnice sa ulicom Milentijevom, i u Jeronimovoj ulici, od raskrsnice sa Lole Ribara do raskrsnice sa Ulicom Orlovića Pavla. 

Navode i da je za parking nedostupna Milentijeva, „slepi“ deo od raskrsnice sa ulicom Lole Ribara do Oficirskog doma i Vojvode Tankosića, od raskrsnice sa Vojvode Mišića do raskrsnice sa Ulicom Todora Milovanovića.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Kaljari

    15:09 // 28. 7. 2017.

    ...kabinet nacelnika Uprave!?Lele Boske,dokle dodjosmo,napredniji smo od Berlina!Pitanje dal zna ko sta tu radi i dal uopste nesto radi?
    Aferim Janicu!

  • MM

    13:46 // 28. 7. 2017.

    Pa čekajte malo, do juče je dolazio premijer na otvaranje fabrika a sada pa predsednik...jel imamo mi premijera uopšte ??!!
    i još mi nije jasno...prolazim tuda svaki dan pored te fabrike Leoni..ona još nije završena..ma čak nije ni u završnoj fazi..nabacali samo preko građevine onaj sivi lim i postavili velika plava slova...i kako ce ljudi da rade..jel obezbeđeni uslovi za rad??!!!

  • prof dr CVETKO prvi

    13:38 // 28. 7. 2017.

    Možda će obići i Nišku poslovnicu "Kurir"-a ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: