Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:10, 10. 8. 2010.

| Društvo

Nepravilnosti u Specijalnoj školi

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Specijalna škola

LESKOVAC: posle vanrednog inspekcijskog nalaza u Specijalnoj školi "11. oktobar" u Leskovcu utvrđene su brojne nepravilnosti - saopšteno je u susretu sa novinarima u toj vaspitno-obrazovnoj ustanovi.

- Zadatak novog Školskog odbora, posle smene direktorice Danijele Zejak, biće usmerene na stvaranje normalnih uslova za rad i otklanjanje uočenih slabosti – kaže Velibor Jovanović, predsednik Školskog odbora ove škole.

Republička prosvetna inspekcija je, posle pregleda dosadašnjeg rada škole, dala nalog rukovodstvu, posebno sadašnjoj v.d. direktorici Svetlani Kitanović, da radna mesta nastavnika praktične nastave - područje hemije, nemetali i grafičarstvo popuni u zakonom predviđenom roku. Inspekcija je donela i rešenje o poništenjenju nekoliko konkursa za prijem više radnika.

Velibor Jovanović, predsednik Školskog odbora, ističe da će kompletna aktivnost rukovodstva biti usmerena na stvaranje boljih radnih uslova u ovoj nekada uzornoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi.

- Imena radnika koji ne ispunjavaju uslove za rad u školi saopštićemo narednih dana - kaže v.d. direktorica Snežana Kitanović.

Poslednjih godina, pedagozi, ali i ostali članovi Specijalne škole "11. oktobar" u Leskovcu, gde se školuju deca sa posebnim potrebama sa područja Jablaničkog okruga, podneli su desetak krivičnih prijava protiv nekadašnje direktorice Danijele Z, koju su, između ostalog, optuživali da je dovela kolektiv u stanje "totalnog nereda", što se ne pamti u dugoj istoriji ove nekada ugledne vaspitno-obrazovne ustanove.

Policijska uprava u Leskovcu podnela je, takođe, krivične prijave protiv Danijele Z., nekadašnje direktorice, zbog postojanja osnova sumnji da je zloupotrebila službeni položaj. U prijavi se navodi da je Danijela Z. od oktobra 2008. do sredine 2010. godine, bez zaključenog ugovora o zakupu, ali i bez naknade, Slaviši Anđelkoviću iz Leskovca, dozvolila da koristi 70 kvadratnih metara poslovnog prostora škole. Donedavna direktorica škole omogućila je Anđelkoviću, precizira se u policijskom saopštenju, da stekne imovinsku korist od 196.125 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Erma B.

    08:18 // 12. 8. 2010.

    Iz podnaslova proizilazi da nije rec o agencijski plasiranoj vesti vec da je clanak delo novivara "Juznih vesti"...
    Koje su to brojne nepravilnosti? Sta za Vaseg novinara predstavlja pojam "brojne nepravilnosti" (vise od 2 ili manje od 20)?
    Pazljivo citajuci tekst ispada da ima zaposlenih lica u sektoru prakticne nastave koja ne odgovaraju u potpunosti definisanim profilima vaspitaca skole. Zasto novinar nije pitao za razlog odlaganja saopstenja konkretnih imena? A MUP?! Od onolike halabuke (turisticki aranzmani, dnevnice i jos bezbroj nagovestaja) sada tvrde da je samo jednom licu izdavala prostor bez nadoknade tokom jednoipogodisnjeg (navedenog) perioda. (Sta ako se ispostavi daje i ta optuznica pisana iz nuzde i da to nije bas tako kako sada tvrde? Da MUP-u to ne bi bilo prvi put? da li je moguce da je prethodna direktorka ustupila pomenuti prostor kako bi se tokom odvijanja poslovnih aktivnosti pomenutog gospodina sticenici skole osposobljavali?)
    Na zalost, ovaj clanak lici na bezbroj bezlicnih, nepreciznih, senzacionalistickih vesti kojim glavni (i odgovorni) urednici popunjavaju zadate prostore (novinske, web portala...).

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: