Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:39, 17. 11. 2021.

Često parkiranje na travi i stazama za slepe u Nišu, pa neki građani jedva čekaju "Oko sokolovo" [anketa]

parkiranje Parkiranje na trotoaru; foto: čitalac

Ostavljanje vozila na travnatim površinama, stazama za lepe ili nepropisno parkiranje na trotoarima, jedan je od problema na koji Nišlije najčešće ukazuju preko aplikacije "Prijavi problem". Neki građani se nadaju da će taj problem rešiti uvođenje sistema "Oko sokolovo" koje se očekuje, dok drugi smatraju veruju da se prvo treba rešiti nedostatak parking mesta.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • the Doktor

    13:10 // 17. 11. 2021.

    A šta to znači "Grad nije obezbedio dovoljno parking mesta ali zato sada počinje da kažnjava vozače koji objektivno nemaju gde da parkiraju svoja vozila"?Da grad mora da obezbedi parking mesto za svako registrovano vozilo?I šta onda kad 20 vozača hoće da stane na potezu od džamije do centra "samo do bankomata"? Treba 20 parking mesta da obezbede? ili 30? Ili da od cele desne trake naprave parking?

    • Ivan

      15:41 // 17. 11. 2021.

      Grad dozoljava gradnju visespratnica u urbanim delovima grada a planski ne obezbedjuje parking pa ce onda slati oko da ispravlja te njihove brljotine.

  • aaaa

    17:35 // 17. 11. 2021.

    Podržavam Oko Sokolovo. Mene je sramota da ostavim auto, makar na 3 minuta, tamo gde mu nije mesto. A svaki dan gledam ljude kako to rade na mestima za invalide, ili zakrče prolaz, ulaz, parking. Auto na trotoaru ili stazi za pešake - to je već klasika u Nišu, poznatiji kao manevar "Stop Šop". Ali opet, Grad pored Oka Sokolovog mora raditi na javnim parkinzima. U Banji je vikendima katastrofa.

  • Ivan

    15:38 // 17. 11. 2021.

    Ovo ce biti najveca pljacka gradjana u istoriji. To oko ima da se krece svuda gde ne postoji obelezen parking i da kaznjava na hiljade vozaca dnevno.

  • Jasar

    13:27 // 17. 11. 2021.

    Samo jos laserski topovi na krov, da nas potepaju hahahah

  • Duci

    19:04 // 17. 11. 2021.

    Baš me zanima kako su to nepropisno parkirana vozila na kolovozu u Kosančićevoj ulici?! po kom članu Zakona?

  • dragancce

    11:59 // 17. 11. 2021.

    Ako za trenutak zanemarimo eventualno korupciju pri kupovini " Oka sokolovog". Iskreno ne znam da li ce "oko sokolovo" da hvata i one sa 4 zmigavca sto zauzimaju ulicu da bi kupili cigare ili podigli pare sa bankomata, ako hvata i njih, kupujte 5-6 komada odmah.

    • qgo

      12:13 // 17. 11. 2021.

      Na 4 zmigavca bih dodao i konjske zaprege. Ako i njih hvata, u redu. Medjutim ako su kocijasi postedjeni tj. ako zakon za neke vazi a za neke ne vazi, to nece na dobro da izadje.

    • Nikola

      12:13 // 17. 11. 2021.

      Koliko sam shvatio sistem rada, hoce i njih... tako da eto rešenja.

    • Smuk

      12:44 // 17. 11. 2021.

      @dragancce : Korupcija ? Korupcijaaa ?
      Ma, ovo je atak na Srbiju, na predsednika , na Čaleta , na Vladu...
      10.komaTa da kupite... "ILI 10 ili NIJEDAN" !!!!!

  • Sudent

    19:11 // 17. 11. 2021.

    A može nekad i da se malo pešački. Ne mora se kolima svuda. Tačka

  • in hell i'll be in good company

    12:31 // 17. 11. 2021.

    Prelazim 50ak hiljade km godisnje kolima kroz grad i tvrdim da su taksisti, kafane i bankomati najveci krivci za guzve u saobracaju. Oko sokolovo nema sanse ovo da resi jer o tome gde ce da snima i kad ce da snima odlucuje covek. Taj covek ce kao i do sad selektivno da radi svoj posao i snimace samo tamo gde sme a zaobilazice ulice gde su cuvene kafane ili gde drzavni organi parkiraju.

  • Nebitno

    15:19 // 17. 11. 2021.

    Ja sam i vozac i pesak. Pre nego sto krenes sa DERANJEM naroda obezbedi dovoljno mesta, prosiris ulice, napravis parking, a ne samo oblelezis belom linijom sve sto mozes i to naplacujes. Nisam protiv "pravila" ali treba biti realan... Ni jedan parking napravili nisu, ona dva mini motazna ko i da ne postoje... ali zato redovno se kaznjava narod. U bg kazna za parking manja nego kod nas...

  • pok

    16:43 // 17. 11. 2021.

    Treba prvo parking mesta da se reše, previše vozila premalo mesta. Oko sokolovo je trebalo kasnije. Ali kod nas sve obrnuto.

  • Nislija

    12:16 // 18. 11. 2021.

    Treba oko sokolovo, ima mnogo bahatih vozaca, a sa druge strane sta ce jadni kad nema gde da se stane. Gde god postoji 2 ara placa niču zgrade po 5 spratova i posle parkirao pored klackalice, pa gde ce?

  • dragan

    14:08 // 17. 11. 2021.

    vozice se po gradu i snimace.
    drugi u dispecerskom centru ce da biraju ovog kazni ovog nemoj.
    Minus: ne mogu se uvuku svugde.
    50.000.000 dinara su mogli bolje da iskoriste. Da niskim komunalcima daju kes za nocni rad i celosnevna dezuratva i opremu za slikanje. pare bi oatale Nisu ne bi isle u Beograd a Nis bi imao vece pare po osnovu parking kazni.

  • Na QR li da ga parkiram?

    15:28 // 17. 11. 2021.

    Obustaviti izdavanje dozvola za gradnju stambenih zgrada u centru. Takođe obustaviti davanje gradskog zemljišta investitorima za izgradnju sambenih i posovnih objekata.
    Na javnim površinama izvan centra izgraditi parkinge. Od naplate parikranja u centru otkupljivati placeve i straćare koje su na prodaju i na njima izgradjivati parkirališta.
    Tek nakon toga može oko sokolovo i stroga kontrola.

  • Naissus

    18:36 // 17. 11. 2021.

    Grad Nis nema ni priblizno dovoljno parking mesta. Tacka.

    • созонтије

      06:39 // 18. 11. 2021.

      Тачно тако. Ако зграда има 20 станова - треба да има 20 паркинг места, кафана мора да има паркинг. власници локала не могу да се паркирају испред улаза на тротоару, полиција не може да заузме целу улицу за возила запослених, селити их из центра, ватрогасце такође. Зида се по сокацима.

  • Ex faca

    10:51 // 18. 11. 2021.

    Kako li to nalog izdaje policijski službenik kad šinteri u vozilu za odvoz idu bez njega? Jel on na slepo bez provere izda dozvolu na daljinu?

  • Niks

    13:23 // 17. 11. 2021.

    Kao što napisa draganče - niste pomenuli jedan od većih problema - one sa 4 žmigavca koji bukvalno glavne saobraćajnice u gradu, sa dve trake u jednom smeru - pretvaraju u jednu traku.

  • penzionerka

    06:14 // 18. 11. 2021.

    Urbamisti, samo i dalje dajte dozvole za gradnju visespratnica u svakom sokaku, pa tamo gde su bile dve kuce i dva auta, sada je 50 vozila, a parkinga nigde.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: