Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:53, 24. 10. 2019.

| Društvo

Nepropisno parkiranje u Nišu uskoro će kažnjavati i komunalni milicajci

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
nepropisno parkiranje
Kažnjavaće se i zaustavljanje i parkiranje ispred kafića i kafana; foto: čitalac

Bahato parkiranje, automobili ostavljeni na stazi za slepe, nepropisno zaustavljanje vozila ispred kafana i kafića, nešto je na šta se građani u Nišu često žale, a ubuduće bi ove prekršaje osim saobraćajne policije mogla da kažnjava i komunalna milicija.

Odluku da i komunalni milicajci sa saobraćajcima regulišu nepropisno parkiranje po Nišu usvojilo je Gradsko veće, a ako to učine i odbornici niške Skupštine građani će ubuduće i njima moći da prijave bahato parkiranje po gradu. Na to često Nišlije ukazuju preko aplikacije "Prijavi problem", a uskoro bi mogli da imaju više mogućnosti da ih prijave i nadležnima. nepropisno parkiranje Nepropisno parkiranje veliki problem u Nišu; foto: čitalac

Većnik za saobraćaj Igor Vojinović veruje da će komunalna milicija biti efikasnija u ovom poslu, koji poslednjih godina, osim što je saobraćajni, postaje i komunalni problem.

Ne samo da oneomogućava saobraćajne tokove, već pravi i komunalni nered. Izdavaće između ostalog i naloge za uklanjanje vozila i to je ono što komunalna milicija do sada nije mogla da radi. Imali smo situacije da zbog nedovoljnog broja saobraćajnih policajaca u određenim situacijama nije bilo moguće postupiti hitno i dati nalog za uklanjanje određenog vozila i sada verujem da više nećemo imati taj problem - priča Vojinović.

Niš ima više kritičnih tačaka u gradu koje bi trebalo da se "oslobode" automobila, a problematične su i žute trake u kojima se zaustavljaju kola, što je posebno vidljivo u Ulici Milojka Lešjanina. Parkirana vozila ispred kafana i kafića su, dodaje, takođe problem koji bi komunalni milicajci mogli da reše.

Primarni cilj ove novine je bolja bezbednost saobraćaja i komunalni red u gradu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gradjanin

    23:19 // 28. 10. 2019.

    Evo ako se stvarno ovo desi i uspeju da reše bahato parkiranje, primer Image i kružni tok kod Malog vikenda u centru gde sa svim okoonim trotoarima vlada apsolutni haos, ja cu licno svakoj komunalnog policajca kod vidim da častim kafu. AJDE BAŠ DA VIDIMO DA LI ĆE RED I KULTURA ZAVLADATI U OVOM GRADU?

  • Ricardo

    08:27 // 25. 10. 2019.

    Bicikla je zakon. Popiješ malo više, prodješ pored policije i nikom ništa.

  • Ljiljana

    07:31 // 25. 10. 2019.

    Vec kaznjavaju, mom muzu su napisali kaznu u ul. Milorada Veljkovica.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: