Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:51, 7. 9. 2021.

| Društvo

Nešović posle Geja na čelu Školske uprave Niš, čeka se konkurs

Autor:Tamara TasićIzvor:Južne vesti
skolska nisavski
Novi načelnik Školske uprave; foto: T. Tasić

Nakon što je Dragan Gejo otišao u penziju posle cele decenije na funkciji načelnika Školske uprave, još nije raspisan konkurs za njegovog naslednika. Po nalogu ministra prosvete, prosvetni savetnik Predrag Nešović će do okončanja konkursa obavljati poslove rukovodioca te uprave.

Već mesec dana Gejo nije na čelu niške Školske uprave kojom je, uz jedan prekid, rukovodio tačno 10 godina.

Penzioner sam, nisam više u vojsci od 1. avgusta. Ja sam došao 2005. godine, ali sam imao pauzu od 6 punih godina, tako da sam bio 10 godina načelnik. Inače, proveo sam 15 godina u Ministarstvu - kaže Gejo.

Dragan Gejo Dragan Gejo u penziji; foto: JV/printscreenZato što je mesto rukovodioca ostalo upražnjeno iz Ministarstva prosvete navode da je ministar Branko Ružić tražio saglasnost Komisije Vlade Republike Srbije da se raspiše konkurs.

Do okončanja konkursa načelnik Školske uprave će biti Predrag Nešović koji od sredine prošle godine obavlja poslove savetnika u toj upravi, a zaposlen je, kako navode, po javnom konkursu.

Po posebnom nalogu ministra, poslove rukovodioca će obavljati Predrag Nešović, prosvetni savetnik u Školskoj upravi Niš. U skladu sa zakonom, ministar može zaposlenom dati i dodatne poslove, po posebnom aktu. Predrag Nešović, prosvetni savetnik, na osnovu navedenog naloga ministra, obavlja i poslove rukovodioca od 1. avgusta 2021. godine - navode iz Ministarstva.

Nešović je, kako navode, radio kao profesor istorije u gimanziji Svetozar Marković u Nišu, bio je v. d. direktor Gimanzije 9. maj.

O svojim zaduženjima Nešović nije govorio za Južne vesti, jer kaže da ne može i da sva pitanja moraju da odu u Ministarstvo prosvete. To je prva promena u odnosu na prethodnika, jer je Gejo često odmah odgovarao na pitanja novinara.

O Nešoviću se u javnosti malo zna, pominjan je kada je izabran za v. d. direktora Osnovne škole u Merošini, a zaposleni u toj školi su tada tvrdili da je na to mesto došao uptavo kao kandidat Dragana Geja, koga je sada nasledio, i tadašnje načelnice Nišavskog upravnog okruga, a sadašnje gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vesna Ristic

    21:29 // 10. 9. 2021.

    Odlican izbor!

  • Mile

    21:18 // 8. 9. 2021.

    Kako deceniju bio nacelnik, kad je postavljen jula 2015? Bio je i pre 2011, ali nije bio deceniju u kontinuitetu. Novinari malo provere podataka ne bi skodilo.

  • Бојанић Ђорђе

    12:58 // 8. 9. 2021.

    Прави избор, добар организатор, сарадник и човек.

    • Profesor

      13:15 // 9. 9. 2021.

      По чему се показао Пеђа? О којим квалитетима говорите? Врло брзо смо заборавили аферу у Јелашници.

    • Marko

      13:16 // 9. 9. 2021.

      Tebi i bratu najviše odgovarao Gejo da mutite

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: