Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:36, 14. 5. 2012.

| Društvo

Nesporazum oko zakupa bolničke kapele

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
gorica
Stefanovićeva i Jezdimirović iznose problem

Niško Javno komunalno preduzeće “Gorica” iznelo je primedbe na tender za zakup kapele Kliničkog centra, kao i na visinu cene  zakupa. Iz Kliničkog centra poručuju da je sve rađeno po zakonu.

JKP “Gorici” 25. maja ističe zakup kapele u Kliničkom centru. Zbog toga je Klinički centar početkom marta raspisao konkurs za novog zakupca. Pored “Gorice” na tender su se prijavili i STR “Pogrebna oprema” iz Aleksandrovca i RTUP “Venac” iz Boljevca.

Niško preduzeće je još na početku zatražilo da se postupak obustavi, jer, kako kažu, druga dva ponuđača ne ispunjavaju tražene uslove.

Ti uslovi se prema rečima direktora “Gorice”, Branimira Jezdimirovića ogledaju najviše u broju radnika, jer trenutno u kapeli ima 24 zaposlenih, a ponuđači imaju svega po jednog registrovanog radnika. Ali, tenderska komisija je odbila ovaj prigovor.

Jezdimirović kaže da je još veći problem povećanje cene zakupa za bezmalo 3 puta i upozorava da će to na kraju plaćati građani.

- Povećanje mesečnog zakupa sa 4.800 na 12.000 evra direktno će pogoditi građane, jer će se povaćati i cene usluga - kaže Jezdimirović.

Direktor Gorice smatra da bi kapelom i dalje trebalo da upravlja to preduzeće, ali da bi cene usluga trebalo da određuje gradska uprava.

Sa druge strane, u Kliničkom centru tvrde da je sve rađeno po zakonu. A, V.D. direktora Kliničkog centra Niš doktor Borislav Kamenov kaže da je zbog duga JKP “Gorica” prema ovoj ustanovi bilo reči i o isključivanju “Gorice” iz tendera. kapela foto: Marko Smiljković

- “Gorica” je nama dužna 8 miliona dinara i mi smo čak razmišljali da ih isključimo iz tendera, ali to nismo učinili. Mi smo sve uradili kako nalaže zakon i taj deo Kliničkog centra ne možemo da damo besplatno. Ponuđač sa najboljom ponudom je prihvaćen prema zakonskoj proceduri. Nama je ponuđač obećao da cene usluga neće biti povišene, već će biti manje od postojećih – zaključio je Kamenov.

U “Gorici” tvrde da nikakav odgovor iz Kliničkog centra nisu dobili i da im jedino preostaje sudska prepiska.

- Mi ćemo iskoristiti sva pravna sredstva, s obzirom da nismo dobili odgovor ni posle pisanog poziva, ni jednog, ni drugog, ni posle dve pisane primedbe. Nama jedino ostaje da pokrenemo postupak za utvrđivanje nečije krivične odgovornosti – kaže izvršni direktor za pravne poslove u JKP”Gorica”, Ilinka Stefanović.

Ipak, ono što je najvažnije bez obzira na trenutnu situaciju kapela Kliničkog centra radiće nesmetano.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Topalovići

    10:41 // 15. 5. 2012.

    E Jezdo, ni kapelu ne možeš da dobiješ...Oduzeće ti i groblje, samo polako...Što rekao lider partije čiji si "visoki" funkcioner, došla maca na vratanca!

  • ljuba

    22:05 // 14. 5. 2012.

    Ako postoji usluga koju jedno javno preduzece može izvršiti drugom javnom preduzeću, ne treba tender, jer su cene usluga javnih i državnih preduzeća ili ustanova pod kontrolom države ili lokalne samouprave. Zao mi je, ali moram da kažem, neko u kliničkom centru hoće tako, a zašto da ne sumnjam.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: