Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:39, 26. 3. 2019.

| Društvo

Nestale kante za smeće u većem delu Niša

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
kante-vozdova2-foto-vk
Ostali samo ogoljeni stubovi na kojima su bile zakačene korpe; foto: V. K.

Da je dok se šeta većinom niških ulica poslednjih nedelja nemoguće naći korpu u koju bi bacili smeće, svedoče brojni građani. Na mestima gde su se nalazile sada su ogoljeni stubovi ili rupe i šrafovi, a šta je razlog - zašto kante nestaju sa javnih površina, iz JKP Mediana nisu odgovorili.

kanta-prijezdina U Prijezdinoj ulici samo stub, a kante nema; foto: čitalacOni koji pođu Voždovom ulicom od Crvenog pevca ne mogu da bace papir, kesu ili neki drugi otpad u kante, jer ih nema. Prvu mogu pronaći tek posle oko 700 metara, odnosno preko puta Gradske pošte.

Nosila sam pre nekoliko dana od zgrade Pozorišta do Crvenog pevca tetrapak od sokića i na kraju sam ga bacila kada sam stigla u svoj stan, jer nisam našla nijednu kantu usput. Kao da nije reč o centru grada - kaže jedna Nišlijka.

Fotograf Južnih vesti u širem centru grada izbrojao je tek 2 kante za smeće. Da već nekoliko meseci nema kanti ni u Prijezdinoj ulici ukazao je Nišlija preko aplikacije Prijavi problem.

Ostao je samo stub za kantu. Ljudi po navici često bacaju opuške i sitan otpad na mestu gde je ranije bila kanta. Ovo je samo jedna od brojnih kanti u gradu koja nije zamenjena - kaže on.

800x600-Nema-kante-u-Dusanovoj-foto-citalac Građani i dalje ostavljaju smeće na mestima gde su bile kante; Foto: čitalacNema korpi ni u delu Dušanove, kao ni na Bulevaru Medijana, na potezu od “Disa” do “Stop-shop”-a, ukazano je takođe putem aplikacije.

Na tom potezu nema nijedne kante, ali to je problem u celom našem gradu. Zar je tolika investicija postaviti kante i prazniti ih s vremena na vreme? Ponašamo se kao i da nije naš grad, kao da ovaj grad nije naša kuća - primećuje jedan Nišlija.

kante-nema Na početku Bulevara Zorana Đinđića od kante ostali samo šrafovi; foto: čitalacŠta je razlog što kanti na trotoarima i u nekim parkovima nema, da li su namenski uklonjene ili su pak ukradene, pitali smo u JKP Mediana, ali ne odgovoraju.

Tako nema objašnjenja da li je sadašnja situacija u vezi sa planom zaneme. U planu javnih nabavki Grada Niša za ovu godinu predviđeno je da u aprilu bude raspisan tender za kupovinu korpi za sakupljanje otpada koji će biti vredan nešto više od 1 milion dinara.

kante-vozdova3-foto-vk Ne zna se gde su nestale korpe; foto: V. K.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Vera

    18:14 // 31. 3. 2019.

    Kante odnose komunalci. Građani nemilice bacaju đubre gde stignu, bilo da ima kanti ili ne. Romanijska i Gabrovačka reka su zatrpane đubretom...

  • Bane

    20:12 // 29. 3. 2019.

    Svaki dan treba da bude ovo tema, novine da pisu i da zovu vecnike da resavaju problem, pa sledece nedelje opet i tako svaki dan. Za 5 dana mi cemo zaboraviti na ovu temu. Novinarima je ovo posao, svaki dan izini Bulate sta si ti danas radio? I tako na 3 dana. Pa da ih bude sramota sto nista ne rade i da ih komletno najurimo

  • Kante

    11:59 // 28. 3. 2019.

    Ako su crvene odose niz Nisavu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: