Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:39, 25. 12. 2020.

| Društvo

Nestale stvari pacijenta preminulog u KC Niš, nadležni kažu da su pronađene i mole za strpljenje

Autor:Lj. Mitić, J. AdamovićIzvor:Južne vesti
klinicki centar Nis
Pacijent preminuo u niškom Kliničkom centru: JV

Porodica preminulog policajca iz Kuršumlije kaže da su njegove stvari nestale u Kliničkom centru u Nišu gde je preminuo, a ima i drugih koji svedoče da lične stvari najbližih ne dobijaju uz telo. Iz KC Niš kažu da su njegove stvari pronađene, a glavna sestra Sonjica Radić pojašnjava da ima više stotina predmeta pacijenata u crvenoj zoni koji moraju da budu nekoliko dana u zelenoj, da bi bilo bezbedno da ih vrate vlasnicima i trenutno ih popisuju.

Nakon što je pre 5 dana Zoran Milenković iz Kuršumlije preminuo u niškom Kliničkom centru, porodica tvrdi da većinu ličnih stvari nisu dobili uz telo koje su preuzeli 20. decembra, dan nakon njegove smrti. Porodica insistira da im se stvari preminulog vrate, jer im je to uspomena.

Supruga preminulog Milenkovića, Bojana, kaže da pored velike tragedije koja je zadesila, jer je ostala sa dva maloletna deteta, zabolela je i činjenica da su nestale i stvari koje bi je podsećale na supruga.

Telefon, bankovna kartica, jakna samo su neke stvari koje nisu vraćene. Kada smo preuzeli telo dan nakon smrti supruga, ništa od dokumenata nije dato, već nam je rečeno da će naknadno moći da se preuzmu. Međutim, kada je dever otišao pre 2 dana, dali su mu kesicu u kojoj je bilo 4.000 dinara i lična karta. Za ostalo su rekli da nije imao, iako se pokojni suprug noć pre smrti telefonom dopisivao sa deverom - priča u stresu Bojana.

Iako izgubljene stvari nemaju veliku materijalnu vrednost, pojašnjava da njima znače jer su uspomena, posebno telefon u kome je bio veliki broj fotografija.

U njegovom telefonu je bio veliki broj fotografija sa decom koje smo želeli da sačuvamo. To je jedino što nam je ostalo u ovom trenutku, Zoran je preminuo mlad, imao je samo 43 godine. Pogađa nas činjenica da je neko mogao da uzme bilo šta od čoveka u trenutku kada se on bori ili je izgubio bitku sa životom. Nadam se da će policija pronaći bar taj telefon – tvrdi Bojana.

Stvari preminulog policajca iz Kuršumlije su pronađene, kaže glavna sestra KC Niš Sonjica Radić, a objašnjava da ta procedura traje nekoliko dana i da je zato potrebno da porodice budu strpljive, jer će sve stvari, tvrdi, biti pronađene i vraćene.

Intenzivno se radi na popisivanju stvari pacijenata koji su se lečili u ovoj zdravstvenoj ustanovi radi njihovog vraćanja vlasnicima. To je vrlo kompleksan posao jer imamo više stotina predmeta pacijenata. Sve se uvode u evidenciju i papirološki i kompjuterski. To je veliki posao koji podrazumeva i određenu proceduru. Naime, stvari iz "crvene zone" moraju da provedu izvestan broj dana u "zelenoj" zbog dekontaminacije, kako bi naše osoblje moglo njima bezbedno da rukuje – objašnjava Radić.

Pojašnjava i da tim ljudi radi na tome da se evidentira svaka stvar pre nego što se porodica pozove da ih preuzme, a pri tom je potrebno i da ustanove šta je čije, jer ima dosta stvari čiji vlasnik nije poznat, što otežava posao. Takođe je problem sa mobilnim telefonima, dodaje, jer rodbina vrlo često ne zna da kaže ni koje je marke traženi uređaj.

Da li je moguće da stvari nestanu u Kliničkom centru, veruje da nije, ali da problema ima kada je pacijent transportovan iz nekog drugog centra, pa može da se dogodi da stvari koje je pacijent imao u drugoj ustanovi ne stignu sa njim u KC Niš.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tanja Dimitrijevic

    13:07 // 4. 1. 2021.

    Majka mi je preminula 30 dec, danas 4 jan dosla i nema ih, nema stake, nema njene kicne stvari koje su od 11 dwcembra kad je primljena u klinicki nis
    Kazu desava se a i sta ce mi jer sadrze virus
    Sve sto sam joj poslala dok je bila u endo soku nikad doslo do nje nije nikada

  • Zoran Leskovac

    10:05 // 26. 12. 2020.

    Ovo je na žalost tačno,da se na Niškoj infektivnoj klinici krade od preminulih pacijenata.Od mog oca koji je preminuo 13.jula ove godine na infektivnoj ukrali dva prstena. Potvrdili su nam da je imao prstenje, ali da ih jednostavno nema. Ko to tamo krade!?Nije stvar u novcu, zlatu, stvar je u dostojanstvu čoveka i uspomeni na preminule!Pored svih muka i žalosti za preminulim oni vam još sole ranu!

  • Maja Stešić

    17:04 // 25. 12. 2020.

    Meni je svekar umro 19.12. A sutradan smo ga uze bez dokumenta,bez para, odeću koje je taj dan nosio i stvari koje smo mu poslali. Do dana današnjeg nismo dobili nikakav odgovor gde je sve to nestalo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: