Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:48, 18. 10. 2013.

| Društvo

"Nestali" čovek iz Niša "pronađen" u Vojnoj bolnici

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
Slika-nestao.jpg
Ljubomir Rakić

Ljubomir Rakić (86), za kojim su tragali porodica, policija i mnoge Nišlije, leži na kardiologiji u niškoj Vojnoj bolnici već dva dana, o čemu Rakići nisu bili obavešteni.

Njegov sin Milan je odmah po "nestanku" oca 16. oktobra prvo obišao bolnice u gradu, ali tada mu je dežurni lekar u Vojnoj, kako kaže, proveravajući spisak primljenih pacijenata, rekao da se Ljubomir tamo ne nalazi. Međutim, kako su Rakići danas utvrdili, on je u tom trenutku već bio na lečenju.

- Možete samo da zamislite u kakvoj smo panici bili dve noći! Ne shvatam kako je moguće da se niko nije potrudio da nas obavesti da su ga zadržali, a imaju sve podatke, ime i prezime, adresu. Moj otac nema telefon, niti je u stanju da ga koristi - priča Ljubomirov sin.

Nakon što je, posle obilaska bolnica, o nestanku juče obavestio i policiju i medije, Milan je danas "za svaki slučaj", ne znajući gde više da traži, svratio u vojnu ambulantu kod Šivare.

- Tamo su bili jako ljubazni. Otvorili su njegov karton i videli da je 16. ujutru dobio uput za kardiologiju i neurologiju u Vojnoj bolnici. Pozvali su njihovu prijemnu službu i saznali da je još tamo. Niko nije svestan kakav smo pakao preživeli! - priča Milan.

Kako je sam Ljubomir danas ispričao, on se na putu do lekara onesvestio kod Kičeva, odakle ga je taksista, nakon što se probudio, odvezao u ambulantu Kod Šivare. Odatle je, kao hitan slučaj sa uputom otišao u Vojnu bolnicu gde su ga zadržali na kardiologiji.

Upravnik Vojne bolnice u Nišu dr Radiša Vitas kaže da su lekari dva puta zvali broj fiksnog telefona porodice Rakić, jer je to jedini broj koji je Ljubomir znao napamet, međutim, niko se nijednom nije javio.

- I pored toga što nemamo obavezu da obaveštavamo porodicu kada nekog primimo u bolnicu, mi smo to u ovom slučaju pokušali da učinimo. Ne znam sa kojim dežurnim lekarom je sin pacijenta razgovarao, ali utvrdićemo i to. U svakom slučaju, da je informaciju tražio na internom odeljenju, sigurno bi je dobio - objašnjava dr Vitas.

Milan Rakić ipak tvrdi da na telefonu sa identifikacijom nema zabeleženog nijednog propuštenog poziva ni 16. ni 17. oktobra.

Ljubomir Rakić se, kažu u bolnici, sada oseća dobro. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Boban Mančev

    01:42 // 27. 7. 2014.

    Meni je interesantna činjenica da ga je taksista prevezao u situaciji kada mu je bilo loše. Čini mi se da po novom zakonu ne smeju da prime bolesnog čoveka u taxi!?
    Zanima me, ko smišlja takve zakone?

  • Milan Rakić

    23:25 // 20. 10. 2013.

    Pošto su sestre imale brojeve telefona, a lekar rekao pacijentu da će poslati telegram, upitao bih osoblje interne klinike, koje obavezno ima mobilne telefone da li poziv od 5 din predstavlja problem.

  • Перица Мали

    10:52 // 19. 10. 2013.

    Доктор,пуковник,управник Витас,је вероватно негде на неком од својих одељења оперисан од хуманости тако да сада лекарска етика га не оптререћује.Није обавезан да обавештава породицу,деке од 86 г.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: