Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:15, 14. 6. 2018.

| Društvo

Nestao novinar koji je istraživao ubistvo Olivera Ivanovića, udruženja traže intenzivnu potragu

Autor:Vesna MilićIzvor:Južne vesti
Stefan Cvetković
Novinar se više puta žalio da mu prete političko-tajkunski moćnici; Foto: Media centar Beograd

"Polo" novinara Stefana Cvetkovića pronađen je sinoć u Beloj Crkvi, a ono što je zabrinulo javnost i novinarska udruženja je motor automobila koji je bio upaljen i vrata koja su ostavljena otvorena. Očevici su ispričali i da je pored auta pronađen njegov ručni sat sa pokidanom narukvicom. Nestali novinar je govorio da je radio na istraživanju ubistva Olivera Ivanovića i da je dobijao pretnje.

Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine zahtevaju najintenzivniju policijsku potragu za Cvetkovićem, ukazujući na to da se ovaj novinar više puta žalio da mu prete iz političko-kriminogenih krugova.

Povodom nestanka novinara NUNS i NDNV podsećaju i na Sporazum o saradnji i merama za podizanje nivoa bezbednosti novinara između MUP Srbije, Republičkog javnog tužilaštva i 7 novinarskih i medijskih udruženja koji je potpisan krajem 2016. sa osnovnim ciljem da se uspostavi efikasnija krivičnopravna zaštita novinara - saopštili su iz ovih udruženja.

Iz NUNS-a i NDNV-a podsećaju da je 19. maja Cvetković javno ispričao da je bio šest sati zadržan na administrativnom prelazu Jarinje i da je kasnije od kosovske policije dobio dokument kojim se potvrđuje da je ispitivan po nalogu specijalnog tužioca koji vodi istragu o ubistvu kosovskog političara Olivera Ivanovića.

Cvetković je tada ispričao da je na Kosovo išao novinarskim poslom, jer, kako je rekao, radi na istraživanju ubistva Olivera Ivanovića, te da je “došao u kontakt sa nekim ljudima koji su im interesantni za istragu”. Nekoliko meseci ranije Cvetković je na konferenciji za novinare izneo tvrdnju da je taj atentat plaćen 40.000 evra - navode iz udruženja.

U martu 2017. Stefan Cvetković je nepravosnažno osuđen na dve godine i tri meseca zatvora po privatnim tužbama pojedinih funkcionera SNS. Novinar se žalio na presude, dodaju, a sudski prostupak još nije pravosnažno okončan.


MUP: Krenulo se u potragu odmah po prijavi nestanka

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, u Belu Crkvu je upućeno više desetina pripadnika Žandarmerije, zatim ronioci zbog pretrage jezera i kanala Dunav-Tisa-Dunav, kao i kriminalistička policija.

Na lice mesta upućeno je i više vodiča službenih pasa Policijske brigade, a angažovana su i dva helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova koji nadleću teren u okolini Bele Crkve - saopštili su iz Ministarstva.

O ovom događaju, dodaju iz MUP-a, odmah je obavešteno nadležno tužilaštvo, a policija je raspisala potragu za Stefanom Cvetkovićem i rade na rasvetljavanju slučaja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sasa

    08:07 // 15. 6. 2018.

    Srecna nova 1995

  • Slavisa

    22:52 // 14. 6. 2018.

    Vucic je tragao i za Stambolicem.... Rezim je usao u poslednju fazu vladavine. Dokle ce vladati zavisi od nas.

  • AbeJasam

    13:11 // 14. 6. 2018.

    Nek pitaju precednika gde je. Taj mora da zna

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: