Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:46, 22. 8. 2011.

| Društvo

Nestašice vode u Vranju

Autor:Jelena StojkovićIzvor:Južne vesti
vranje

VRANJE - Zbog neuobičajeno velike potrošnje vode stanovnici viših delova grada u poslednjih nekoliko dana suočavaju se sa povremenom nestašicom vode ili smanjenim pritiskom. Nadležni u gradskom Vodovodu najavljuju normalizaciju vodosnabdevanja.

- Potrošnja vode u Vranju je i do pet puta veća od uobičajene što je uzrokovalo da delovi grada u drugoj visinskoj zoni u večernjim satima ostanu bez vode. Kako bi sprečili da ovaj deo grada bude suočen sa stalnom nestašicom vode, počeli smo da na par sati isljučujemo sa sistema vodosnabdevanja i naselja u donjem delu grada, kako bi omogućili ravnomerno vodosnabdevanje – kaže za Press Slobodan Antić, šef Službe za distribuciju vode u “Vodovodu”

Na nestašicu vode uticala je i povećana proizvodnja u vranjskim kompanijama "Jumko", "Simpo" i "Alfa" jer, umesto industrijske vode, u Vranju se za proizvodnju u ovim kompanijama koristi voda iz gradske mreže.

- Ovih dana u ovim kompanijama je zbog povećanog obima proizvodnje, naročito u "Jumku" povećala potrošnju vode, naša mreža za vodosnabdevanje nije projektovana za ovakav režim vodosnabdevanja. U svakom slučaju imamo informaciju iz Jumka da oni završavaju ugovoreni posao tako da će snabdevanje biti normalizovano – kaže Antić.

U Vodovodu  kažu da građani zbog niske cene vode koja iznosi 49 dinara po kubiku, koriste vodu za navodnjavanje bašti, pa čak i njiva u nekim seoskim područjima što dodatno utiče na povećanje potrošnje i ugrožava vodosnabdevanje, te iz ovog Javnog preduzeća apeluju na građane da racionalno troše  vodu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: