Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:58, 1. 8. 2017.

| Društvo

Nesuglasice i sukobi među vozačima niške Hitne pomoći dobijaju sudski epilog

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
800x600-800x600-hitna-JV
Zbog čega su se tukli vozači saniteta i da li su vozila korišćena za prljave poslove?; foto: JV arhiva

Incident koji se dogodio između dva vozača niške Hitne pomoći pre nekoliko meseci samo je, kako se ispostavilo, bio eskalacija sukoba koji su trajali nekoliko meseci. Povređeni vozač i njegove kolege su tada krivicu svalile na njihovog kolegu Dejana Stojanovića, a Stojanović kaže da su mu oni smeštali, jer nije hteo da “radi” prljave poslove sa njima. Direktor Hitne bez komentara.

Šta se sve dešavalo prethodnih meseci među vozačima Hitne pomoći u Nišu, verovatno znaju samo oni. Pre nekoliko meseci u redakciju Južnih vesti došli su povređeni Marijan Mitković i Dragan Stamenković, dugogodišnji vozači, kako bi ukazali na probleme koje navodno imaju sa Stojanovićem.

Stojanović više ne radi u Hitnoj, a nekoliko meseci nakon incidenta kaže da su sve nesuglasice počele kada je on odbio da sarađuje s njima na poslovima koji nisu u skladu sa Statutom Hitne pomoći.

Ja sam im rekao, kada sam počeo da radim u Hitnoj, da odbijam da radim sve poslove koji su mimo znanja direktora i sve što nije u okviru Zavoda me ne interesuje ni za kakve novce. Od tada počinju problemi kao da sam im decu pobio. Od grupe ljudi - kaže Stojanović.

On kaže da su “poslovi” van Statuta zapravo korišćenje saniteta za prevoz različite robe, od droge do proizvoda za seksi šopove i sve to radi lične zarade. Naglašava da se nakon što je odbio saradnju suočavao sa pretnjama i provokacijama.

Pretili su mi. Odšrafljivali su mi prednje točkove na sanitetu broj 7. Ukraden mi je PP aparat. Istočili su mi ulje, kako bi mi produvao motor. To je organizovana kriminalna grupica koja je pravila lom - priča Stojanović.

Svi iz te grupe sa kojom se Stojanović navodno zakačio, kako kaže, imaju privatne biznise, voze dobra kola i imaju po nekoliko stanova upravo zbog poslova koje su, kako kaže on, radili paralelno sa državnim poslom vozača Hitne pomoći i resursima ove ustanove.

Stojanović je sve prijavio policiji, a nakon službene beleške koja je sačinjena još 24. marta i u kojoj je, između ostalog bivšeg kolegu Dragana Stamenkovića, naveo kao vođu grupe, niko mu iz policije ništa nije odgovorio.

Odgovora nema ni na pitanja novinara Južnih vesti o problemima u Hitnoj pomoći, koja su Policijskoj upravi u Nišu poslata još pre skoro dvadeset dana.

pismo-ministru-Hitna Pismo upućeno ministru policijeOvaj sada već bivši vozač Hitne, doneo je i pismo koje su potpisali “radnici Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Niš”, koje je upućeno ministru policije Nebojši Stefanoviću i gde se navode mnoge stvari o kojima je govorio i Stojanović.


Stamenković i direktor bez komentara

Dragan Stamenković kaže da u Hitnoj pomoći Niš ima radni staž 37 godina i da ne želi da komentariše navode bivšeg kolege Stojanovića. Naglašava da se konsultovao sa advokatom i da će najverovatnije protiv Stojanovića podneti krivičnu prijavu.

Kako nezvanično saznajemo krivičnu prijavu je već podneo Marjan Mitković, vozač koji je imao sukob sa Stojanovićem.

Direktor Hitne pomoći Slavoljub Živadinović, kada se sukob desio tvrdio je da o tome ništa ne zna, a sada nije hteo da komentariše dešavanja među vozačima, jer su neki od njih tužili i Hitnu pomoć i u toku su, kako je rekao, sudski procesi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tormak

    18:58 // 10. 8. 2017.

    Postoji sprega ,, sila,,. Dovoljno da jedan vektor tih sila popusti, popusti i sprega. Postoji i lanac. lanac je jak dok jedna karika ne popusti. Ali, e to ALI, je samo u domenu fizike. U ostalim oblastima to pravilo ne vazi. Brzo se odbacuje ta karika i ,, spaja,, lanac i opet biva cvrsta veza. Nazalost.

  • gocko

    21:35 // 7. 8. 2017.

    Za pocetak smeniti direktotra koji je bio duzan da zna sta se desava.

  • Tesla

    18:32 // 1. 8. 2017.

    I šta vi ostali radite sedite i čekate ,da vam se desi nešto mnogo gadno. Pa tek onda da ustanete i da se borite za neku pravdu i da isterate bagru. Sami ste birali sad sedite i ćutite ništa nemoj da radite. Jer naravno ne dešava se vama, a svaki dan neko sa sličnom pričom. A vama posto je gospodo lepo vi uživajte .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: