Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:57, 27. 3. 2019.

| Društvo

Neuredno dvorište vrtića "Svitac", nadležni obećavaju da će ga srediti

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Dvoriste-vrtic-Svitac1;-foto:-citalac
Roditelji kažu da im deca ostaju u sobama, jer je dvorište neuredno; foto: čitalac

Umesto da se igraju u dvorištu, deca koja pohađaju vrtić "Svitac" u Opštini Crveni Krst prve prolećne dane, prema svedočenju roditelja, provode u sobama, jer je prostor za igru nebezbedan i pun smeća. Da će problem biti rešen - obećava direktorka Predškolske ustanove "Pčelica" Svetlana Mitić i dodaje da nije znala za ovaj problem.

Roditelji čija deca idu u ovo obdanište obratili su se redakciji preko aplikacije "Prijavi problem" i poslali fotografije dečijeg igrališta koje je neuredno i puno smeća. Kažu da zbog prljavštine deca vreme ne provode napolju. Dvoriste-vrtic-Svitac3;-foto:-citalac Smeće i grafiti u vrtiću "Svitac"; foto: čitalac

Roditelji su prikupljali novac pre tri godine kako bi ga malo preuredili, ali na žalost, od toga nije bilo velike koristi. Deca iz vrtica i dalje po ceo dan ostaju u svojim sobicama - napominju roditelji.

Mitićeva kaže da ovaj problem njoj nisu prijavili, ali obećava da će biti rešen. Kaže i da ne zna da je dvorište neuredno i da će videti sa odgovornim licem vrtića o čemu se radi, ali napominje da su roditelji mogli prvo njoj da se obrate, a ne novinarima.

Roditelji se meni uopšte nisu žalili i mislim da je trebalo da kažu odgovornom licu vrtića. Naravno da ćemo srediti i to dvorište, jer se ono nalazi na teritoriji Opštine Crveni Krst sa kojom imamo dobru saradnju. Alarmiraću sve koji su zaduženi za taj vrtić, sigurna sam da je odgovorno lice preduzelo sve mere, ne znam otkud sad da ima otpada u tom vrtiću - dodaje Mitićeva.

Direktorka kaže i da ne zna šta se dešavalo pre 3 godine, ali da je ona prošle godine pokrenula akciju "Vratimo dvorišta deci" i da su tada skoro sva dvorišta niških vrtića sređena.

Nakon što je tekst objavljen, direktorka Mitić je novinarima javila da ovaj deo dvorišta, za koji roditelji kažu da je neuredan, nije u njihovom vlasništvu i da se deca u tom delu ne igraju. Tvrdi i da je dvorište koje pripada vrtiću "Svitac" sređeno i uredno i da mališani u njemu često provode vreme.

Dvoriste-vrtic-Svitac4;-foto:-citalac Direktorka obećava da će biti sređeno; foto: čitalac

*Tekst je naknadno izmenjen kada se direktorka Svetlana Mitić javila sa dopunom informacija.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miki

    05:27 // 29. 3. 2019.

    A to oće nema problema

  • Naissus

    18:53 // 27. 3. 2019.

    Kako je moguce da direktor jedne ustanove nema pojma u kakvom mu se stanju nalazi kolektiv?? Kako je moguce da nije znala da vrtic ovako izgleda? Pa, za sta prima platu ako nema nekog odredjenog ko obilazi objekte I predlaze sta treba da se uradi da bi se uslovi poboljsali ….

    Sram vas bre bilo! I decu ste poceli da nam ponizavate bando naprednjacka!

  • mirjana

    14:05 // 27. 3. 2019.

    smena predsednika opstine crveni krst a i direktorke pcelice

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: