Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:47, 1. 5. 2020.

| Društvo

Neuspela bakljada naprednjaka na Paliluli

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
palilula
Okupilo se preko 40 mladića u vreme policijskog časa; foto: Vanja Keser

Grupa od četrdesetak mladića okupila se u vreme policijskog časa u niškom naselju Palilula, kako bi sa krovova zgrada napravili bakljadu, a kako izveštava reporter Južnih vesti sa lica mesta, nakon dolaska policije okupljeni su se razišli i nisu uspeli u nameri.

Na poziv stanara pojedinih zgrada iz ulica Branka Radičevića i Čarnojevićeve, da su u toku dana dolazili aktivisti Srpske napredne stranke kako bi na njihovim krovovima postavili ozvučenje i napravili bakljadu, na licu mesta bili su urednica Južnih vesti Gordana Bjeletić i foto-reportet Vanja Keser.

Kako izveštava Bjeletićeva, među okupljenima je primećen i predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Ždrale. ždrale Primećen i predsednik Opštine Palilula Aleksandar Ždrale; foto: Vanja Keser

Okupljanje je krenulo malo pre 20 sati. Tamo su bili i neki od upravnika zgrada. Iako ima više od 40 ljudi, niko ne kaže zbog čega su tu. Samo je jedan od njih rekao da je izašao da baci đubre - priča Bjeletićeva.

Oko 20 sati najpre se čuo aplauz, da bi 5 minuta kasnije krenulo lupanje u šerpe i bacanje petardi sa terasa, a okupljeni su se povukli ispod krova prodavnice.

U jednom trenutku je nekoliko mladića ušlo u jednu od zgrada, ali su se brzo vratili, iz zasada, nepoznatog razloga. palilula Neuspeo pokušaj, foto: Vanja Keser

Stanari su pozvali i policiju, ona je došla. Legitimisala je nas novinare, rekli su da će legitimisati i ostale građane - izveštava novinarka.

Na pitanje novinarke zašto beže, jedan od okupljenih je samo rekao: “Zato što vas nisam pitao“ i poručio novinarki da “spusti tu kameru dole”. Kada je prekinut lajv prenos na Fejsbuku, na novinare Južnih vesti je bačena i staklena čaša, a i jedan automobil je velikom brzinom prošao tik pored njih.

merdevine Spremne bile i merdevine; foto: Vanja Keser

Pripreme za bakljadu u naselju Palilula.

Posted by Južne vesti on Friday, May 1, 2020
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragana

    01:09 // 3. 5. 2020.

    Znamo da su prodajne duše, ali sad je zverstvo preuzelo primat. Tako bude kad se neintligentni uplaše. Pašćete sendvičari, jedva čekam!

    • Mikser

      12:28 // 3. 5. 2020.

      A sta jedva cekas ZAR STVARNO MISLIS DA CE NEKO NAREDNI BITI BOLJI OD OVIH I OD ONIH PRE NJIH, nece to je veliki problem sto su oni bukvalno svi isti dele ih nijanse i licni interesi!

  • Misa

    22:26 // 2. 5. 2020.

    Ljudi branite svoje zgrade. Samo hrabto protiv nasilja

    • Mikser

      12:26 // 3. 5. 2020.

      I meni smeta buka od serpi i to je jedan vid nasilja KO TO MENE UZNEMIRAVA LUPANJEM SERPI I PISTALJKAMA VRACA ME U VREME RUSENJA MILOSEVICA ne zelim da slusam serpe i pistaljke ludih i dokonih Bulevaraca u stambenim zgradama koji nista nerade samo se cesaju po ceo dan i SMISLJAJU PAKOSTI !!!

  • Durlan Siti

    22:18 // 2. 5. 2020.

    Jedino sramnije od ovoga je zvanična izjava da su nosili pakete pomoći. U 8 uveče, za vreme policijskog časa, sa bakljama u rukama i zvučnicima ispod mišica. Stidi se Ždrale...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: